Store bøder venter Uber-chauffører

Det samlede bødekrav mod fem tidligere Uber-chauffører, der mandag står tiltalt i Københavns Byret, er på over en million kroner

Foto: REUTERS/Toby Melville

Foto: REUTERS/Toby Melville

KØBENHAVN:Mandag 10. juli er dommens dag for fem tidligere Uber-chauffører, der i Københavns Byret retssal, står tiltalt for ulovlig taxikørsel. Det samlede bødekrav til de fem Uber-chauffører er på i alt 1.115.000 kroner for tilsammen 10.362 Uber-ture, skriver Fagbladet 3F.

Det fremgår af anklageskrifterne, at de fem bødekrav fordeler sig sådan her for Uber-kørsel i fortrinsvis Storkøbenhavn gennem hele 2015: Bøde på 590.000 kroner for 5.428 Uber-ture i personbil. Bøde på 280.000 kroner for 2.644 Uber-ture. Bøde på 130.000 kroner for 1.282 Uber-ture. Bøde på 70.000 kroner form 609 Uber-ture. Bøde på 45.000 kroner for 399 ture.

De fem Uber-chaufførers forsvarsadvokat Eddie Omar Rosenberg Khajawa, kalder bødekravene for eksorbitant høje.

- Det rejser nogle generelle retssikkerhedsmæssige spørgsmål om, hvilket grundlag anklagemyndigheden udsteder så høje bøder på, siger Eddie Omar Rosenberg Khajawa.

Fagbladet 3F ville gerne have haft oplyst, hvordan anklagemyndigheden har beregnet bødestørrelserne. Men senioranklager Elisabeth Boserup, Københavns Politi, der er anklager i de fem sager i Københavns Byret, vil endnu ikke kommentere på sagen.

De fem chauffører er tiltalt for overtrædelse af taxiloven ved at køre taxikørsel uden tilladelse, ligesom kørslen er sket i biler, der ikke var godkendt og registret til taxikørsel. Plus at ingen af de fem Uber-chauffører havde et erhvervskørekort.

Chaufførerne er udvalgt fra en liste som Skat sidste år modtog fra de hollandske skattemyndigheder med oplysninger om Uber-chaufførers indtægter i Danmark. Skat har modtaget oplysninger om 2.134 chauffører, der samlet set har haft indtægter for omkring 56 millioner kr. i 2015.

Holland er hjemsted for Ubers internationale hovedselskab, og det er her, alle oplysninger om kørsler i Europa samles. Hvis de fem Uber-chauffører dømmes, kan en lang række andre Uber-chauffører se frem til en tur i retten.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.