Store dele af København og Frederiksberg uden varme

Der arbejdes på højtryk for at varmen tilbage til Københavnerne og folk på Frederiksberg.

Store dele af København og Frederiksberg er uden varme. Der arbejdes på højtryk på at få varmen ud i radiatorer og vandhaner - men der kan godt gå nogle timer endnu, inden det varme vand kommer igen.

Det oplyser Hofor, der står for varmeforsyningen i hovedstadsområdet. Man regner med, at situationen først er på normalt niveau igen om seks til syv timer.

Det er et nedbrud på Amagerværket tidligt søndag morgen, der er skyld i, at varmen er forsvundet i store dele af København. Strømmen er vendt tilbage igen. Men det tager noget tid at få teknikken og varmepumper til at fungere normalt.

- Vi har i øjeblikket driftsforstyrrelser på varmen i dele af København. Driftsforstyrrelsen skyldes et større strømnedbrud på Amagerværket, som desværre har betydet at varmeproduktionen har været ude af drift, skriver Hofor på sin hjemmeside.

På Frederiksberg er det en pumpestation, der er gået i stykker. Også her arbejder man lige nu på at få rettet fejlen.

- Derudover har vi haft et brud på en varmeledning på Frederiksberg, i forbindelse med en omlægning af ledningerne. Dette har desværre også givet yderligere driftsforstyrrelser, som vi arbejder på at udbedre, står der på hjemmesiden.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.