Store Havedag på Biblioteket

Havearkitekt fortæller om indretning af haven

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

FREDERIKSHAVN:Haveselskabet i Frederikshavn fylder Frederikshavn bibliotek med planter og inspiration lørdag den 15. marts fra kl. 10 til kl. 13, hvor der vil blive fortalt om Haveselskabet på landsplan, men især hvad der sker i det lokale Haveselskab.

Der vil blive redegjort for fordelene ved at være medlem af Haveselskabet, som bl.a. kan være hjælp fra en af Haveselskabets havearkitekter til indretningsforslag til anlæg/ændring af ens have, deltagelse i billige haverejser, billigere deltagelse i en af Haveselskabet mange arrangementer med foredragsholdere og kontakt med mange andre haveinteresserede.

Der vil desuden være salg af havebøger fra Bog og Ide og udstilling af private havebøger tilhørende bestyrelsen i det lokale Haveselskab.

Regnvand

Der vil være en udstilling og information om brug af regnvand med masser af ideer og inspiration dertil. Genbrug af regnvand er noget, vi alle kommer til af tage stilling til med de stigende udgifter til afledningsafgift til de offentlige rensningsanlæg.

Der kan på udstillingen træffes ”plantenørder”, der vil vise lidt om planter og planteformering. Der vil være mulighed for at stille spørgsmål til Haveselskabets bestyrelse om havefaglige ting.

Desuden vil der være lidt til de kreative om, hvordan vi kan udnytte naturens ting til at lave dekorative ting både til pynt inde og ude.

Bonsai fra Bangsbo

Bangsbo Botaniske Haves venner vil være til stede, så de kan fortælle om alle de fortræffelige ting, der sker i Bangsbo. Der vil bl.a. blive fortalt om og vist bonsai’er fra Bangsbos bonsaisamling.

Kaj Andersen fra alpin klubben vil være til stede med en planteudstilling, og der vil være mulighed for at høre om alpinklubben og stille spørgsmål om alpine planter.

Havearkitekt Knud Bundgaard fra Unikahaver vil kl. 10.30 holde et foredrag med titlen ”Det ku´bli´e så godt derude...”

Kreativ indretning af bolig er blevet en folkelig selvfølge. Havearkitekten fortæller om UnikaHaver, der arbejder tilsvarende for en trendsættende udvikling af vore ”uderum”, der ofte halter alvorligt bagefter. Hvorfor starter hjemmet ikke helt ude ved havelågen? Der rokkes med begrebet ”have” og udfordres den skarpe grænse mellem ude og inde i jagten på visionære uderum, der virker.

Et andet syn på haven

Havearkitekten vil forklare, at man hos UnikaHaver blander bøtten med vante forestillinger godt og grundigt. Der brændes for at skabe dejlige, funktionelle og ikke mindst nemme haver, hvor haveejernes ønske gerne må opfyldes på overraskende måder. Efter foredraget vil der være mulighed for at stille spørgsmål til havearkitekten.

Der er gratis adgang til udstillingen.

Næste arrangement i Haveselskabet er onsdag den 23. april 2014 kl. 1900 i Maskinhallen, Skolegade 8 i Frederikshavn, hvor Thomas Uhre fra Holstebro vil holde et foredrag om primula.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.