Store hygge-weekend for stjernekokke

Kokkeduo på Restaurant Nørlund har inviteret gamle kollegaer fra Skagen Fiskerestaurant til gourmetseance

4
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Frisk­op­gra­ve­de sor­te Perigord trøf­ler fra Avig­non i Syd­frank­rig til en samlet pris på om­kring 4.000 kro­ner el­ler 1.000 Euro per kilo.

NØRLUND:Køkkenet på Restaurant Nørlund nabo til slottet har siden torsdag sydet af hektisk arkivitet. Og der er ikke underligt, for kokkeduoen bag restauranten, Kenneth Kragelund og Klaus Kalsen, har inviteret tre tidligere kokkekollegaer på Skagen Fiskerestaurant til at komme og være med til at tilberede en fem retters gourmetmiddag for spisende gæster i restauranten fredag og lørdag. - Siden vi åbnede restauranten i 2004 har vi mødtes en gang årligt til hyggeligt internt samvær med tilberedning af større middag. I år har vi så besluttet at give gæster udefra mulighed for at smage med, fortæller Kenneth Kragelund. - Ja vores årlige træf er ud over den sociale hygge også en gensidig interesse for at udveksle faglige erfaringer og inspiration, tilføjer Klaus Kalsen. Og at de fem kokke kender hinanden særdeles godt er tydelig at høre i køkkenet, hvor alle på nær Kenneth Kragelund har travlt med at tilberede en række udsøgte retter. Kenneth Kragelund har til gengæld ansvaret for sammen med en ansat at betjene de spisende gæster i restauranten, maksimalt 30 per aften. Ypperste råvarer - Det er da skønt at vore tre gamle arbejdskollegaer møder op og vil arbejde gratis for os her i tre dage. Til gengæld har vi så sørget for at fremskaffe de ypperste råvarer til den valgte fem retters menu, forklarer Kenneth Kragelund, mens de tre gæstende kokke griner højlydt. Og et hurtigt blik på nogle af de råvarer, der indgår i menuen understreger, at kokkeduoen på Restaurant Nørlund virkelig har gjort sig umage. Jacob Dahl Andersen, til daglig kok på Hvidøre Slot, står og tilbereder ungduer importeret ferske helt fra Sydfrankrig. - De er opdrættede i store volierer i Pyrenæerne tæt på den spanske grænse. De har blandt andet levet af forskellige bjergurter og planter og er ved aflivningen blevet klemt ihjel for at undgå stress. Noget sådan kan nemlig tydelig smages i kødet bagefter, understreger han. Han står for at tilberede bjergduerne i en ret, hvor der også indgår sorte perigord trøfler fra Avignon i Sydfrankrig. - De er friskopgravede og fundet ved hjælp af hunde, der har snuset dem frem nede i jorden. Med en kilopris på 1.000 Euro bruger jeg dem som ingrediens i saucen samt skræller dem rå oven på retten for at bevare den fine duft og smagen af dem, tilføjer Jacob Dahl Andersen, mens han varsomt lukker plastlåget for trøflerne for at bevare smagen inden serveringen. Hver deres speciale Hver især har de fire kokke ansvaret for deres del af den fem retter store gourmetmenu. - Vi har i fællesskab sammensat den ud fra ønsket om at der både skal indgå skaldyr, fisk og kød samt en dessert, pointerer Klaus Kalsen. Sammen med kollegaen Kenneth Kragelund håber han at Nordjyder vil tage godt imod tilbuddet om at opleve en eksklusiv gourmetmiddag med udvalgte vine, så kokketræffet eventuelt kunne blive en årlig tilbagevendende begivenhed på Restaurant Nørlund. - Et at vore mål med arrangementet er også at give Nordjyder muligheden for at få en anderledes madoplevelse i topklasse. Det betyder nemlig meget, at vi her i weekenden også med gamle arbejdskollegaer har dobbelt op mandskabsmæssigt i restauranten, hvilket vi håber de spisende gæster også kan smage på deres tallerkener, erklærer Kenneth Kragelund.