Store regnmængder vælter ud over Danmark onsdag aften

Især Jylland er våd onsdag, og der er meldinger om skybrud. Jysk by har fået en halv måneds regn på tre timer.

Skybrud i Aarhus Foto: Scanpix/Kim Haugaard/arkiv

Skybrud i Aarhus Foto: Scanpix/Kim Haugaard/arkiv

Den jyske by Hørby, der ligger mellem Randers og Aars, har på tre timer onsdag modtaget 57 millimeter regn. Det svarer til en halv måneds nedbør. Det fortæller vagtchef ved DMI, Frank Nielsen.

- Der har været god gang i regnen især hen ad eftermiddagen. Det er en blanding af kraftig regn og skybrud i øjeblikket, siger han.

Det våde vejr startede i den sydlige del af Jylland onsdag morgen, hvorefter det langsomt har bevæget sig op over Jylland.

Der har været tale om skybrud flere steder, men han kan ikke informere om, hvorvidt der har været dobbelte skybrud.

Det kaldes et skybrud, når der falder mere end 15 millimeter regn på en halv time, og ved et dobbelt skybrud skal der falde 30 millimeter.

Senere på aftenen kan Syd- og Vestsjælland se frem til regn. Jo længere østpå man kommer, jo mere vil regnen stilne af, fortæller Frank Nielsen.

- Vi har nedgraderet fra at kalde det en risiko til bare at udsende en varsel, fordi der bliver tale om under 15 millimeter regn på den østlige del af Sjælland, siger han.

Nedbørsmængderne har allerede skabt problemer i trafikken, fortæller Anders Bach Sørensen, vagthavende ved Vejdirektoratets trafikcenter.

- Vi har nogle frakørsler, hvor der er vand, som vi skal have suget væk. Derudover har vi et uheld på grund af akvaplaning. Det er sket på Østjyske Motorvej i nordgående retning ved 30 Støvring Nord, siger han.

Anders Bach Sørensen opfordrer til, at man er ekstra opmærksom, nedsætter farten og kører efter forholdene.

Ifølge Anders Bach Sørensen er de opmærksomme på DMIs varsel om voldsomt vejr i hele landet. For øjeblikket ser situationen rolig ud.

Falck har ikke fået nogen opkald om vand i kældre eller andet, de skal rykke ud til i forbindelse med nedbør. Det fortæller pressevagt ved Falck Jesper Jakobsen.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.