Store skolebørn vil også lege

Flere og flere skoler får legepatruljer, og Karensmindeskolen har udvidet til to

6
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Legepatruljemedlemmer fra Vester Hornum Skole i aktion på kurset i Mastrup Hallen i Støvring, hvor i alt 75 fra seks skoler deltog.

STØVRING:Karensmindeskolen i Støvring fik som en af de første skoler i Danmark en legepatrulje i 2005.

I mellemtiden er der nu 866 skoler med på landsplan i projektet, som Dansk Skoleidræt står bag.
I dette skoleår er ordningen oven i købet udvidet på Karensmindeskolen, så den nu har to legepatruljer - en udendørs og en indendørs - med hver 15 medlemmer.
Forleden var alle 30 medlemmer fra 7. og 8. klasse på kursus i Mastrup Hallen i Støvring sammen med 45 andre elever fra Rosendalskolen ved Hobro, Mariagerfjord Idrætsskole, Ravnkilde Skole, Suldrup Skole og Vester Hornum Skole.

Populært at være legepatrulje

Legepatruljerne får en basal idrætslederuddannelse, og det glæder Jannie Lynge, som er idrætslærer på Karensmindeskolen og tovholder for legepatruljen.

- Der er simpelt hen så mange, der gerne vil være med i legepatruljen, så vi har været nødt til at sige nej til en del, også selv om vi nu har udvidet til to patruljer i år. Det har også vist sig, at mange af de store elever selv savner at lege og røre sig i frikvartererne. Det kan de få afløb for som legepatrulje, siger Jannie Lynge.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.