Detailhandel

Store supermarkeder har solgt salmonella-kød

Fødevarestyrelsen advarer mod hakket kød fra blandt andre SuperBrugsen og Fakta

Forbrugerne risikerer at få en salmonella-infektion, hvis de spiser hakket kød fra fire supermarkeder. Foto: Colourbox

Forbrugerne risikerer at få en salmonella-infektion, hvis de spiser hakket kød fra fire supermarkeder. Foto: Colourbox

NORDJYLLAND:Hvis du har købt hakket kød i SuperBrugsen, Kvickly, Dagli Brugsen eller Fakta er det en god ide at tjekke, om du har nogle af de pakker, som indeholder salmonella.

Fødevarestyrelsen har sendt en advarsel til forbrugerne om, at hakket svin og halv og to forskellige former for hakket svinekød kan indeholde salmonella-bakterier, som kan gøre folk syge.

Det drejer sig om hakket svine- og kalvekød 10-14 procent, hakket svinekød 10-14 procent og hakket svinekød 8-12 procent.
Alle pakkerne har udløbsdatoen 5. juni eller 6. juni. Selv om udløbsdatoen er passeret, kan nogle forbrugere have det hakkede kød i deres fryser, og derfor bør de undersøge udløbsdatoen.
Hvis kunderne har nogle af de omtalte pakker, skal de smide dem ud eller levere dem tilbage til den butik, de har købt dem i.

Hvis kødet ikke bliver varmebehandlet eller gennemstegt, risikerer folk en salmonella-infektion. Symptomerne er diarré, kvalme, mavesmerter, feber og opkast, påpeger Fødevarestyrelsen.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.