Store udfordringer

Foie gras terrin, stegt torsk og chokoladekage. Det er da en menu, som udfordrer.

Tay­lor’s kan kø­bes i en ræk­ke for­ret­nin­ger, men man må af med godt 300 kr. Op­le­vel­sen er også der­ef­ter.
Frankrig 1. september 2006 23:13

Det ubetinget bedste til leveren er Sauternes, den søde franske vin, som kommer fra området syd for Bordeaux. Forleden prøvede vi at drikke en stor østrigsk vin, fyldig og tør, til andelever, men da vi skiftede til Sauternes, steg nydelsen op i en anden klasse. Det er bare den bedste kombination. Til den stegte torsk vælger vi normalt kølig Pinot Noir-vin, altså en rød vin, gerne fra Bourgogne, men der kommer efterhånden også oversøiske, som er spændende. New Zealand lægger jord til noget af det bedste af den slags uden for Frankrig. Men en fyldig vin fra Alsace, gerne Riesling, er også et perfekt valg. Chokoladekagen er en udfordring. Dertil har jeg valgt en af mine drømmevine: 20 års Tawny Port fra Taylor’s. Det er dyrt, og det er fremragende. Den er så elegant med sin smag af nødder og sødme og små detaljer. Sådan en aften kan det ikke gå galt.

Her ville vi gerne vise dig forslag til flere artikler, men pga. din Adblocker kan vi ikke gøre det!

Nordjyske Plus

Henter artikler...