Storebror: Kirsten gjorde ikke modstand

Bulgarsk storebror skyder skylden på sin lillebror for 81-årige Kirsten Inge Damsgaards død.

Storebror: Kirsten gjorde ikke modstand

81-årige Kirsten Inge Damsgaard gjorde ikke modstand, da hun 30. december sidste år blev bundet af røvere i sit hjem i Herlev.

Det fortæller den 23-årige bulgarer, som sammen med sin lillebror er tiltalt for rovmordet på den ældre kvinde.

- Min bror bandt hende. Men det var ikke med henblik på at slå hende ihjel. Det var kun for at forhindre hende i at ringe til politiet, når vi var gået, fortæller den 23-årige storebror mandag ved Retten i Glostrup.

Kirsten Inge Damsgaard blev fundet død i sit hjem af sin datter. Den 81-årige var død af kvælning, fordi røverne havde bundet hende stramt og rullet hende ind i et tæppe og en dyne.

Storebroren har valgt at afgive forklaring i sagen. I første omgang undveg han at svare på de fleste af senioranklager Niels Carstensens spørgsmål, men efter en samtale med sin forsvarer har han valgt at svare på alt.

Ifølge storebroren ankom brødrene til huset i Herlev for at stjæle. Men det var lillebroren, som bandt kvinden, fiskede hendes dankort op af hendes taske og fik hendes pinkode.

- Hun gjorde ikke modstand og oplyste sin pinkode allerede på det første spørgsmål, fortæller storebroren.

Den 23-årige har indrømmet, at han så, at den ældre kvinde var blevet bundet, og han så også, hvordan hun lå ubevægelig og hjælpeløs i soveværelset, inden brødrende gik fra stedet for at turnere rundt og hæve på dankortet.

- Jeg var ikke med til at binde hende. Jeg så hende bagefter, men jeg viste ikke, at det ville fremkalde et drab, fortæller storebroren.

Den 21-årige lillebror har indtil videre nægtet at udtale sig i sagen. Han får dog en ny chance, når storebroren er færdig med at forklare sig.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.