Storklub smidt ud af mesterholdsturnering efter fan-angreb

Fodboldforbund smider Boca Juniors ud af Copa Libertadores efter tilskueres spray-angreb på spillere.

Den argentinske fodboldklub Boca Juniors er blevet smidt ud af Copa Libertadores - Sydamerikas svar på Champions League - efter at spillere fra River Plate under et opgør blev angrebet med noget, der minder om peberspray.

Boca Juniors er samtidig blevet pålagt at betale en bøde på 200.000 dollar og skal spille fire hjemmebanekampe uden tilskuere samt fire kampe på udebane uden egne fans på lægterne.

Det oplyser det sydamerikanske fodboldforbund (Conmebol).

I alt fire spillere fra River Plate, der også hører hjemme i Argentina, blev efter arvefjendeopgøret mod Boca Juniors torsdag kørt på hospitalet. De blev angrebet af Boca-fans med en form for spray, da spillerne gik ud til anden halvleg.

Kampens dommer valgte derfor at afbryde kampen i pausen, hvor stillingen var 0-0.

River Plate havde vundet det første opgør i ottendedelsfinalen i Copa Libertadores på hjemmebane med 1-0 og er altså nu videre til kvartfinalen uden at have færdigspillet returkampen.

Sydamerikansk fodbold døjer ofte med problemer som vold og uroligheder blandt tilhængere, og overfaldet er endnu et udtryk for det omfattende problem, det stolte fodboldkontinent kæmper med.

/ritzau/Reuters

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.