Storklubben Rangers kan ende i 4. division

Klubben er næsten sikker på degradering, men heller ikke blandt de næstbedste ønsker man den konkursramte klub

Storklubben Rangers kan ende i 4. division

Nedturen for den skotske storklub Rangers fortsætter. Selv om klubben i Charles Green har fået en ny ejer, er der langt fra garanti for nogen form for topfodbold på hjemmebanen Ibrox i de kommende år.

Glasgow-klubben er nemlig i overhængende fare for at skulle starte på en frisk i bunden af det professionelle system: 4. division.

Rangers gik tidligere på foråret i betalingsstandsning og har været under konkursbehandling. De nye ejere håber imidlertid, at et nyt selskab kan få lov at fortsætte blandt de bedste i Skotland.

Men tidligere på ugen stod det klart, at der blandt klubberne i den skotske Premier League var udbredt modstand mod at lade det nye Rangers fortsætte i den bedste række.

I stedet vil man lade nedrykkerne Dunfermline eller nummer to i 1. division, Dundee FC overtage den 54-foldige mesterklubs plads, for så at lade Rangers spille i rækken under.

Men også i den næstbedste række er uviljen mod at gøre plads for resterne af Rangers' fallitbo stor.

Ifølge The Guardian afviser den skotske divisionsforening da også, at der ligger planer om at spænde et sikkerhedsnet ud under Rangers, så den i det mindste får lov at starte i den næstbedste række.

Det kræver 75 procents tilslutning blandt klubberne, hvis der skal laves en omstrukturering på de skotske ligaer, og udgangen kan nu blive, at Rangers i stedet rykkes helt ned i den fjerdebedste række, bunden af det professionelle ligasystem.

Da Rangers-manager Ally McCoist forleden indkaldte til sæsonens første træningsdag, mødte blot 13 spillere op, heriblandt adskillige unge folk fra klubbens eget akademi.

Flere af Rangers' mest prominente navne mener ikke, at de kontrakter, de skrev med Rangers, uden videre kan overflyttes til det nye selskab, og mener dermed, at de burde være fri til at søge en ny klub.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.