Storkøb fjernerthailandsk kyllingekød

I løbet af den seneste uges tid har der hos Dreisler Storkøb i Hjørring været længere mellem kyllingefiletterne end normalt. Baggrunden for manglen på kyllingekød i kølediskene i Hjørring skal man over på den anden side af jordkloden for at finde.

Dreisler Storkøbs butikker i Nordjylland modtager nemlig størstedelen af sit ferske kyllingekød fra Thailand, og her er man i øjeblikket hjemsøgt af den dødelige sygdom fugleinfluenza. - Det kød, der er fra Thailand, det har vi sendt retur, fortæller forretningsfører Kjeld Gabriel, men indtil videre er det kun i Hjørring, at kyllingekødet er trukket tilbage fra kølediskene. Henrik Svanhede er slagtermester i Dreisler Storkøbs butik i Hjørring, og han forklarer følgende om baggrunden for beslutningen. - Jeg har simpelthen valgt ikke at have det i butikken, siger Henrik Svanhede og fortsætter. - Der er mange kunder, der har ringet for at klage, efter at de har fundet ud af, at det kyllingekød, som de har købt, stammer fra Thailand, lyder det videre fra slagtermesteren. Det thailandske kyllingekød blev derfor fjernet fra butikken i Hjørring i midten af forrige uge, og siden da har man udelukkende solgt kyllinger fra Danpo. Det pludselige stop for salg af thailandske kyllinger har imidlertid betydet, at Danpo ikke har kunnet følge med efterspørgslen, og derfor har kølediskene i Hjørring ved enkelte lejligheder været kyllingefrie. Accepterer beslutning Hardy Hansen er ferskvaredirektør i Dreisler Storkøb, og selv om han ikke har givet ordre til at tage kyllingekødet ud af butikkerne, så accepterer han dog fuldt ud den beslutning, som er truffet i Hjørring. Han forklarer, at den beslutning alene hviler hos den pågældende butiks slagtermester. I forbindelse med den kommende weekend var det ellers meningen, at netop kyllingekødet fra Thailand skulle markedsføres i kædens tilbudsavis, men den beslutning er blevet omgjort. - Det var planen, at det skulle køres som et weekendtilbud, men det er trukket tilbage, fortæller Hardy Hansen. Han angiver, at det er den megen polemik omkring fugleinfluenzaen, der er den direkte årsag til ændringen. Hardy Hansen har dog personligt ingen betænkeligheder ved at sætte tænderne i et thailandsk kyllingebryst. - Det er produkter, som vi har tillid til, og vi har handlet med de her varer i lang tid. Jeg synes, at det er synd og ærgerligt for Thailand, for der er mange familier, der bliver ramt af det her, tilføjer han. Hardy Hansen fortæller, at alle de fjerkrævarer, der kommer fra Thailand, er tydeligt markerede med oprindelseslandet på emballagen.