Storm bliver fjerde dansker i Malmö

Den danske ishockeyspiller Frederik Storm skifter til Malmö og bliver holdkammerat med tre danskere.

Storm bliver fjerde dansker i Malmö

Den svenske ishockeyklub Malmö Redhawks fortsætter med at gøre sit allsvenskan-hold til en filial af det danske landshold.

Nyeste dansker i Malmö er årets spiller i den danske AL-Bank Liga, Herlevs Frederik Storm, der spiller den kommende sæson på den anden side af Øresund.

Dermed har svenskerne en dansk kvartet på kontrakt, idet de to backer Mads Bødker og Philip Hersby i sidste uge skrev under på en aftale med klubben, hvor Stefan Lassen allerede er en del af truppen.

I en pressemeddelelse fra Herlev Eagles takker Frederik Storm klubben for at have forståelse for hans ønske om at skifte til Sverige, selv om hans kontrakt med Herlev egentlig løb næste sæson med.

- Jeg kommer til at savne klubben, fans'ene og sammenholdet i Herlev, men ser også frem til muligheden i Malmø.

- Jeg er rigtig glad for, at klubben giver mig muligheden for at forfølge mine udviklingsmuligheder i en stærkere liga, som forhåbentlig kan styrke min plads på landsholdet yderligere, lyder det fra Frederik Storm.

Det er mindre end to uger siden, han blev udnævnt som sæsonens bedste spiller i AL-Bank Ligaen efter at have noteret sig for 44 point i 40 kampe i grundspillet, samt fire point i fire slutspilskampe.

Han blev under det netop afviklede VM i Stockholm flere gange fremhævet af landstræner Per Bäckman for sin indsats i den danske fjerdekæde, hvor det dog ikke lykkedes at lave hverken mål eller assist.

/ritzau/