Stormøde: Der er stærk fællesskabsfølelse blandt lærerne

Stemningen var munter ved et stormøde for lærerne tirsdag, selvom der ikke er meget at grine af, lyder det.

Stormøde: Der er stærk fællesskabsfølelse blandt lærerne

Tusindvis af københavnske lærere samlede sig tirsdag formiddag til et stormøde i Valby Hallen. Og selvom lockouten er kulminationen på flere måneders problemfyldte forhandlinger mellem lærerne og KL, var stemningen god.

- Til mødet i dag var der ud over gode taler også en munter stemning med sang og musik trods den noget kritiske situation, som landets overenskomstansatte lærere er havnet i, siger Jeppe Krogh, tillidsmand og lærer på Kildevældsskolen på Østerbro i København.

Han var sammen med cirka 50 af sine lockoutede kolleger til stormøde for Københavns lærere i Valby Hallen, hvor samhørigheden mellem lærerne var i front.

- Stormødet var præget af en stærk fællesskabsfølelse, hvor både Jan Trojaborg (formand for Københavns Lærerforening) og FOA's formand, Dennis Kristensen, fik stående klapsalver efter deres taler, siger Jeppe Krogh.

I talen til de mange fremmødte lærere kaldte Jan Trojaborg KL's udspil for "oldnordisk", og Dennis Kristensen fik med sin tale fortalt lærerne, at de har klar opbakning fra FOA.

- Talerne fik ramt den følelse, vi alle har, og det var rart med nogle gode taler fra de folk, siger Jeppe Krogh og tilføjer:

- Vi er jo alle lockoutet, og der er ikke særlig meget at grine af i øjeblikket, men nu arrangeres der nogle events rundt om i København, hvor vi kommer ud på gaden og fortæller, hvordan vi ser situationen.

På Jeppe Kroghs skole, Kildevældsskolen, vil de lockout-ramte lærere stå foran skoleporten hver dag fra 7.30 til 8.30 med et lille bål.

- Bålet symboliserer en glød af håb for en god aftale, som både KL og vi lærere kan være glade for, siger Jeppe Krogh.

Kildevældsskolen er en af Københavns største skoler. Her er omkring 65 lærere ramt af lockout, og cirka 650 elever er sendt hjem på forlænget påskeferie.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.