Storsejre til City og Chelsea

Der var ingen slinger i valsen hos de to storklubber, der er videre i FA Cuppen

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

Manchester Citys Pablo Zabaleta i duel med Leeds' Luke Varney. Foto: AFP/Andrew Yates

MANCHESTER:Manchester City og Chelsea er blandt de sidste otte hold i FA Cuppen, efter at de to topklubber søndag eftermiddag let besejrede hold fra de lavere divisioner.

Manchester City slog Leeds United fra den næstbedste række med 4-0 i en kamp, der aldrig blev spændende.

De forsvarende engelske mestre skulle ikke anstrenge sig synderligt for at hente den forventede hjemmesejr, og kampen viste først og fremmest, at den gamle storklub Leeds har meget arbejde foran sig, hvis den skal tilbage blandt de bedste i landet.

Kvikt kombinationsspil af det offensive trekløver David Silva, Carlos Tévez og Sergio Agüero gjorde Leeds’ tunge centerforsvar rundtossede, og så kunne Yaya Touré bringe hjemmeholdet i front allerede efter seks minutters spil.

Straffe for trøjeriv

Den føring var fordoblet, inden der var gået et kvarter, for Agüero udnyttede et straffespark, som dommer Mark Clattenburg mente, at Leeds-forsvareren Tom Lees begik, da han var manden bag et mikroskopisk riv i Agüeros trøje.

Det var en udvikling, som ikke kunne komme bag på nogen, men gæsterne hjalp nu selv til ved at stille op i en åben og offensiv formation som gav masser af plads til et velspillende Manchester City-hold.

Specielt Agüero havde en fin eftermiddag. Kort efter pausen var han hovedarkitekten bag landsmanden Carlos Tévez’ mål til 3-0, og han lavede selv kampens fjerde scoring, da han udnyttede en lang aflevering.

Chelsea fik hul på bylden

Chelsea vandt sikkert omkampen mod Brentford fra den tredjebedste række med 4-0. Gæsterne holdt stand i første halvleg, men

55 minutter inde i kampen brast Brentford-dæmningen, da Demba Ba vandt en hovedstødsduel og serverede bolden for Juan Mata, der resolut trykkede af og bragte værterne foran 1-0.

Det tog tilsyneladende pippet fra Brentford, der kom yderligere bagud, da Oscar med hælen sendte bolden i mål fra seks-syv meters afstand.

Målmand Simon Moore og forsvarsspilleren Harlee Dean så ellers ud til at have styr på situationen, men gik fejl af hinanden, og bolden trillede uhindret mellem benene på Dean og over stregen.

Terry lukkede kampen

Senere scorede Lampard sit mål nummer 199 for klubben, og en anden Chelsea-veteran i form af John Terry lukkede kampen med et hovedstødsmål.

Chelsea, der er forsvarende FA Cup-mester, møder i femte runde Middlesbrough fra den næstbedste række på udebane i en kamp, der spilles 27. februar.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.