Storsponsor trækker sig ud af cykelsport

Radioschack dropper sit engagement i cykelsporten efter denne sæson, skriver fransk sportsavis.

Storsponsor trækker sig ud af cykelsport

Cykelstjerner som brødrene Schleck og Fabian Cancellara skal i fremtiden køre med et nyt sponsornavn på tøjet, efter at Radioschack ifølge l'Equipe har besluttet at trække sig ud af cykelsporten ved udgangen af sæsonen.

Det Luxembourg-baserede storhold Radioshack-Leopard skal dermed ud at finde en ny hovedsponsor, hvis holdet skal fortsætte efter årsskiftet.

Ifølge den franske sportsavis har beslutningen grund i de mange dopingsager, der har plaget cykelsporten, og som blandt andet har involveret Fränk Schleck, der er et af holdets topnavne.

Allerede sidste år trak holdets anden hovedsponsor, Nissan, sit navn fra holdets tøj og udstyr.

Radioshack startede holdet i 2010, hvor man blandt andet havde Lance Armstrong blandt sine ryttere. Siden blev det slået sammen med Leopard Trek og fik tilgang af profiler som Schleck-brødrene, Cancellara og danske Jakob Fuglsang.

Men 2012 blev lidt af et mareridt for det stjernebesatte mandskab, hvor direktør Johan Bruyneel blev kædet sammen med Lance Armstrong-skandalen, mens Fränk Schleck blev trukket ud af Tour de France efter at have afleveret en positiv dopingprøve.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.