Stort fremmøde til Nordjyske Banks generalforsamling

Godt 1800 var tilmeldt til aktionærmøde i Arena Nord

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

FREDERIKSHAVN:1.839 sjæle havde meldt sig til, da aktionærerne i Nordjyske Bank tirsdag aften var kaldt til generalforsamling i Arena Nord.

Det er snart en måneds tid siden, at banken meldte årets nøgletal ud - der blandt andet betyder, at banken kunne præsentere aktionærerne for et resultat før skat på 71 millioner kroner. Det forrenter egenkapitalen med 5,3 procent.

- Vi finder resultatet tilfredsstillende, specielt set i lyset af de udfordringer vi og den øvrige sektor fortsat har haft i 2013, lød det fra bestyrelsesformand Hans Jørgen Kaptain.

Ønsker at styrke positionen

I løbet af kriseårene er antallet af selvstændige pengeinstitutter i Danmark faldet kraftigt. Fra 150 i 2008 til knap 90 i dag.

- For så vidt angår Nordjyske Banks rolle i de fremtidige strukturtilpasninger, så har vi ikke lagt skjul på, at vi har en tro på, at vi alt andet lige vil komme til at stå stærkere, hvis vi var større, end det er tilfældet i dag. Den tro har vi stadig, sagde Hans Jørgen Kaptain.

- Vi ønsker med andre ord at deltage aktivt i strukturtilpasningen. Men jeg tør dog godt love, at skulle et opkøb eller en fusion komme på tale, så har vi gjort vores hjemmearbejde på alle fronter, således at det både taktisk, strategisk og operationelt er en god idé for Nordjyske Bank, vores kunder, aktionærer og medarbejdere.

Afsked med 11 medarbejdere

Noget af det, der også har fyldt en del i Nordjyske Bank i årets løb, er det faktum, at man i efteråret 2013 afskedigede 11 medarbejdere

- Vi var naturligvis bevidste om, at det ville have negative konsekvenser i organisationen, hvilket det også fik i en periode - ikke kun for de, som blev direkte berørt, men også fordi det var første gang i Nordjyske Bank-regi, banken måtte tage et så drastisk skridt, som en decideret fyringsrunde jo er, fastslog Hans Jørgen Kaptain.

Med fyringerne forventer bestyrelsen at kunne spare 6-7 millioner kroner.

Nordjyske Bank tror fremadrettet, at indtægterne vil være under pres, da der er en vis tilbageholdenhed i forhold til, at optage lån. Alligevel har bestyrelsen på bundlinjen en forventning om et forbedret resultat.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.