Stort lærred trækker

15 procent fremgang på billetsalget i BASbio i år

Stadig flere vil se film i BASbio. Arkivfoto: Hans Ravn <i>Hans Ravn</i>

Stadig flere vil se film i BASbio. Arkivfoto: Hans Ravn Hans Ravn

BRØNDERSLEV:Der er stadig flere, der besøger BASbio i Brønderslev. Dermed følger den foreningsdrevne biograf den tendens, der er landet over med, at flere ønsker at se film i biografen.

- Vi har i år oplevet en stigning på 15 procent i billetsalget i forhold til i fjor, fortæller Martin Østergaard, der er én af de mange frivillige bag biografen i BASaren.

- Imidlertid er vi aldrig bedre end de film, producenterne laver, og 2015 har været, og er et godt film-år. Der er flere store film på vej - blandt andre ”Klovn 2”, ”Far til fires vilde ferie” og ”James Bond - Spectre”, for blot at nævne nogen. Altså - 2015 tegner helt godt på den front.

- Dernæst kan vi se, at vi har held med at tiltrække nye publikumsgrupper. Flere unge finder vej til os, og det tror vi skyldes at de, der er unge i dag er kommet i biografen siden de var børn til vores eftermiddagsforestillinger i weekenden, og til børnehavernes og skolernes ”med rød stue og skolen i biografen”.

- Det har hidtil været en svær målgruppe for os, men dette sammenholdt med vores digitalisering, hvor vi får nye film meget hurtigt, kan vise i 3D og med den komfort ellers vi tilbyder, er vi blevet en seriøst alternativ til de store og langt dyrere biografcentre i Aalborg og Hjørring, som ellers er en stærk magnet for målgruppen.

- Dernæst kan vi se at mange ældre har taget BASbio til sig. Der er i disse år mange ressourcestærke ældre, der nyder livet og gerne vil have nogle gode oplevelser.

- Det kan vi se, at BASbio medvirker til. Vi har også, for at imødekomme dem, lavet et initiativ med eftermiddagsforestillinger som vi kan høre at mange sætter stor pris på. Andre er f.eks. utrygge ved at skulle færdes ude om aftenen, og det imødekommer vi også på denne måde.

- Som vi siger - det er sjovest at være frivillig i BASbio, og BAS i almindelighed, når der er mange publikummer i salen. Og det ser helt godt ud - vi løber i hvert fald rigtig stærkt indimellem. Men vi har det sjovt imens, forsikrer Martin Østergaard.

Salget af flere billetter smitter også af på salget af sodavand og popcorn.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.