Tyverier

Stort vintyveri fra Peter Vinding-Diers

Den sicilianske mafia er fortid, men det var metoder, der minder om dens storhedstid, da danskeren Peter Vinding-Diers blev frarøvet 11 fade ny vin fra hans kælder på Sicilien.

Peter Vinding-Diers har ikke mistet humøret på grund af det store tyveri: - Vi må se fremad. Vinen kommer jo ikke tilbage, fordi jeg bliver ked af det.

Peter Vinding-Diers har ikke mistet humøret på grund af det store tyveri: - Vi må se fremad. Vinen kommer jo ikke tilbage, fordi jeg bliver ked af det.

Hele årgang 2004 af hans super-siciliener Due Normanni er blevet fjernet. Det samme er en række enkeltdruevine, der skulle være anvendt til sammenstikninger. Det er alle nyudviklinger, som kun kan have speciel interesse for kendere. - Både jeg og politiet er overbeviste om, at det er bestilt arbejde, siger Peter Vinding-Diers. Nogen har været interesseret i at finde ud af, hvad vi laver her på ejendommen. Det er da dejligt med interesse, men den slags kunne jeg sagtens undvære. - Kælderen er under ombygning, så den var ikke låst af. Derfor havde vi en vagtmand gående. Han blev holdt op med en pistol og spærret inde. Derefter tog tyvene vores varebil, fyldte den med nøje udvalgte fade. De vidste nøjagtigt, hvad de skulle fjerne, for der ligger et par hundrede tønder i kælderen, og de har kun fjernet de mest spændende. De var professionelle og hurtige. Varevognen er endnu ikke fundet, og det er vinen heller ikke - og Peter Vinding-Diers tror heller ikke, at den dukker op igen. Når den skal omsættes, bliver den blandet med anden vin, og man kan umuligt spore den tilbage til hans kælder. Måske har ejendommens egne folk selv - uden at vide det - udpeget de spændende fade for tyvene. De er nemlig meget stolte af det, der fremstilles på ejendommen, og de fortæller gerne besøgende om de fremskridt, der gøres. Nu er stilen lagt noget om. Kælderen er blevet sikret med videoovervågning, sirener, blinkende lys og den slags, så tyve vil i fremtiden havde det meget sværere. Peter Vinding-Diers har ikke hørt om tilsvarende tyverier i Italien, men han kan huske, at der midt i 1980'erne var store problemer i Bordeaux, hvor store vine blev stjålet fra kældrene. Det værste eksempel var den berømte Château Petrus fra Pomerol. Hele 1961-årgangen blev stjålet. - Så slemt er det heldigvis ikke gået hos mig, siger Peter Vinding-Diers. Produktionen var forholdsvis lille, da vi er i startfasen med de nye vine. Til gengæld er der nogle danske, som må vente med at smage vinen. Hele partiet var allerede afsat gennem AMKA i Randers. De må så væbne sig med tålmodighed, indtil årgang 2005 er klar.