Stortalent jagter NHL-succes og skubber VM i baggrunden

Det kan vare længe, inden landsholdet igen får glæde af Oliver Bjorkstrand, der nu satser på en NHL-karriere.

Unge Oliver Bjorkstrand imponerede med sin pågåenhed og sit målsøgende spil, da han blev kastet ind i sit første senior-VM for det danske ishockeylandshold i Tjekkiet.

Det 20-årige stortalent viste sig straks som en klassespiller, der helt uden problemer gled ind i spillet, men desværre for landstræner Jan Karlsson kan det vare længe, inden Bjorkstrand igen er til rådighed for landsholdet.

Efter sommerferien handler det om at spille sig ind på NHL-holdet hos Columbus Blue Jackets, og så er sigtekornet indstillet på kampen om Stanley Cup, der altid kolliderer med VM for landshold.

- Jeg skal lige på holdet først, men nu må vi se. Det kan godt være, at der kommer nogle lange playoff-stimer, og så går I jo glip af mig, siger Bjorkstrand med et grin.

- Hvis chancen kommer, vil jeg da gerne hjem og spille VM en anden gang. Men det er en stor drøm at vinde Stanley Cup, pointerer han.

Trods ti skud inden for målrammen i de tre kampe, han nåede at spille ved VM, kom Oliver Bjorkstrand ikke på måltavlen, men premieren i det fine landsholdsselskab var alligevel en god erfaring.

- Det var sjovt at prøve. Det er selvfølgelig lidt anderledes, når man pludselig bliver kastet ind på holdet midt i en turnering. Men det var en god oplevelse, siger Bjorkstrand.

Han peger på et oplagt punkt, hvor det danske landshold skal forbedre sig, hvis holdet skal tage et skridt frem.

- Vi skal være lidt bedre foran mål. Vi har haft svært ved at score både mod USA og Slovenien, så der mangler noget der. Og jeg må jo selv gemme mit første landskampsmål til næste gang, siger Oliver Bjorkstrand.

Ishockeylandsholdet afsluttede VM mandag aften med et nederlag på 0-1 til Slovenien.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.