Fjerritslev‑brande

Stråtækt hus og et træhus nedbrænder i Fjerritslev

Nordjyllands Politi har mistanke om, at to brande lørdag er påsat. Området er blevet hærget af brande i ugevis

brandmand Free Foto: Free/Www.colourbox.com

brandmand Free Foto: Free/Www.colourbox.com

Politi og brandvæsen i Nordjylland måtte lørdag rykke ud til endnu to brande i Fjerritslev-området.

Den nordjyske by har i den seneste tid været plaget af et stort antal brande, der menes påsat, og det gælder måske også lørdagens to brande.

Lørdag aften var en 89-årig kvinde ved at brænde inde i sit stråtækte hus på Thistedvej i Fjerritslev. Hun slap imidlertid uskadt.

Tidligere på dagen udbrændte et træhus ved en børnehave på Svinkløvvej i Fjerritslev. Huset bruges til dyrehold, men ingen dyr eller mennesker kom til skade ved branden.

Politiet arbejder ud fra, at begge brande kan være påsat, siger vagtchef Karsten Højrup Kristensen, Nordjyllands Politi.

- I og med det store antal brande, der har været i området i den senere tid, betragter vi også disse to som påsatte, siger vagtchefen.

Politiet har været ude med hundepatruljer i området omkring børnehaven, og vagtchefen opfordrer eventuelle vidner til at henvende sig til politiet.

Anmeldelsen om branden i den 89-årige kvindes hus indløb kort efter klokken 22.20 lørdag aften. Det var naboerne, der slog alarm, da de så flammer i stråtaget.

Forinden havde kvinden ringet til sin søn, fordi hun havde problemer med, at der ikke var strøm i huset.

- Sønnen bor i nærheden og kommer hurtigt frem og får reddet moren, der går med rollator, ud af huset, siger Karsten Højrup Kristensen.

Da familien ankom, var taget allerede omspændt af flammer, og da ilden var slukket, stod kun murene tilbage.

Mandag foretager brandteknikere undersøgelser på stedet for at finde brandårsagen.

Karsten Højrup Kristensen har ikke et samlet tal på den seneste tids brande i Fjerritslev-området, men der har været "en del brande", siger han.

Det er eksempelvis stråtækte sommerhuse, halmlader og containere, der er brændt. Natten til fredag måtte politi og beredskab rykke ud til en containerbrand og en brand i en halmlade, hvor der var ild i 100 halmballer.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.