Straffesag åbnet mod Sepp Blatter i Fifa-skandalesagen

Myndigheder siger, Uefa-præsident Michel Platini har bidraget med informationer i efterforskningen af Blatter.

Den schweiziske statsanklager oplyste fredag, at Sepp Blatter blandt andet er mistænkt for at have foretaget en illoyal Fifa-betaling på to millioner schweizerfranc til Uefa-præsident Michel Platini.

Det er første gang, at den afgående præsident hos Det Internationale Fodboldforbund (Fifa), Sepp Blatter, bliver personligt rodet ind i anklager i forbindelse med mulig korruption.

- Der er åbnet en straffesag mod præsidenten for Fifa, Mr. Joseph Blatter, den 24. september 2015 på grund af mistanke om kriminel dårlig ledelse og - alternativt - uretmæssig tilegnelse, hedder det i en udtalelse fra de schweiziske myndigheder.

Det er ligeledes første gang, at den siddende præsident hos Det Europæiske Fodboldforbund (Uefa), Michel Platini, drages ind i sagen.

En kilde hos de schweiziske myndigheder fortæller, at Platini har ønsket at bidrage med informationer i efterforskningen af Sepp Blatter.

Michel Platini stiller efter planen op til præsidentvalget i Fifa til februar næste år.

Sepp Blatter blev afhørt efter fredagens eksekutivmøde i Fifa, og der blev ydermere gennemført en razzia af Fifas hovedkvarter og Blatters kontor i Zürich.

Fifa-repræsentanter har efterfølgende bekræftet, at de schweiziske myndigheder har samlet dokumenter i Fifas hovedkvarter, og at der er gennemført interview.

Ifølge Fifa er disse interview en del af den igangværende undersøgelse i forbindelse med hele den store sag om mulig korruption i Fifa.

Anklageren fortæller desuden, at Blatter er mistænkt for at have forbrudt sig mod sine forpligtelser som leder af Fifa og mod forbundets kommercielle interesser.

Blatter er også mistænkt for at have underskrevet en kontrakt i 2005 - som var ugunstig for Fifa - med det caribiske fodboldforbund.

Blatter skulle have afholdt et pressemøde fredag, men det blev først udsat en time og siden helt aflyst.

/ritzau/Reuters

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst