Straffesag: Chef kendte ikke til obligationskøb

Morsø Sparekasses investeringschef blev holdt uden for, da Morsø Sparekasse Fonden investerede et stort millionbeløb i risikofyldte Keops-obligationer

Arkivfoto

Arkivfoto

HJØRRING:Selv om han næsten dagligt rådgav kunder om risikoen ved at investere i Keops-ejendomsobligationer, så blev Morsø Sparekasses daværende investeringschef Poul Nørbjerg alligevel holdt helt uden for, da Morsø Sparekasse Fonden i januar 2008 på initiativ af sparekassens direktør, Jørn Balch Christensen, besluttede at investere i Keops ejendomsobligationer.

Det kom frem, da Poul Nørbjerg onsdag formiddag blev afhørt som vidne under straffesagen mod det såkaldte direktørnetværk fra ebh bank, Morsø Sparekasse og Sparekassen Kronjylland.

- Jeg blev ikke spurgt i forbindelse blev beslutningen, sagde den tidligere investeringschef, da han blev afhørt.

Rådgav ofte kunder

Poul Nørbjerg blev heller ikke inddraget, da fondens beslutning om at investere i marts samme år blev fulgt op af et faktisk opkøb for 14 millioner kroner Keops 11 procent ejendomsobligationer fra ebh bank, der stammede fra en personkreds bestående af nogle af de tiltalte eller nære familiemedlemmer til dem.

Det var ellers ikke, fordi Poul Nørbjerg manglede ekspertise i at vurdere risiko og pris på Keops ejendomsobligationerne.

- Jeg rådgav tit sparekassens kunder om investering i Keops-obligationerne, og jeg var nok den, der vidste mest om dem som investeringsmulighed, forklarede Poul Nørbjerg, der i øvrigt ofte diskuterede udviklingen i Keops-obligationen med Jørn Balch Christensen.

Høj risiko

Den tidligere investeringschef mente, at Keops ejendomsobligationerne hørte til i den høje ende på risikoskalen.

- Der var tale om et kompliceret finansielt produkt, og obligationerne var meget illikvide, det vil sige, at de ikke blev handlet ret meget på børsen, og det skulle man have en risikopræmie for, hvis man investerede i dem, sagde han.

Poul Nørbjerg havde ikke kendskab til den pris, som Morsø Sparekasse Fonden betalte for ejendomsobligationerne, da de blev handlet uden om børsen.

Det er anklagemyndighedens opfattelse, at ejendomsobligationerne blev købt af fonden til en kunstigt opskruet pris, som sikrede nogle af de tiltalte eller deres nære familiemedlemmer en ulovlig gevinst. Det nægter de tiltalte.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.