Straksdom til mand for falskmøntneri og salg af amfetamin

En 28-årig mand får to års fængsel for produktion af falske pengesedler samt handel med amfetamin.

Straksdom til mand for falskmøntneri og salg af amfetamin

En mand fra Kalundborg-området skal to år i fængsel for at have produceret falske 1000-kronesedler og for at ligge inde med amfetamin med henblik på videresalg.

Onsdag anholdt lokalpolitiet i Kalundborg den 28-årige mand, efter at der i den seneste tid er blevet handlet med falske 1000-kronersedler i nærområdet, oplyser Midt- og Vestsjællands Politi.

Ved ransagningen af mandens bopæl fandt politiet 279 gram amfetamin, der sammen med andre oplysninger i sagen medførte sigtelse for besiddelse af amfetamin med henblik på videresalg af cirka 500 gram af det euforiserende stof.

Den anholdte erkendte seks forhold vedrørende udgivelse af falske 1000-kronesedler samt sigtelsen vedrørende amfetaminen, og det banede ved torsdagens grundlovsforhør ved Retten i Holbæk vejen for en straksdom på samlet to års fængsel.

Dommeren forklarede ved domsafsigelsen, at alene udgivelse af blot en enkelt falsk pengeseddel takseres til en måneds ubetinget fængsel.

Det kan ikke afvises, at der er flere falske 1000-kronesedler i omløb, hvorfor politiet anmoder folk om at være opmærksomme på, om det er ægte pengesedler, de modtager eller anvender.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.