Strammer unges adgang til lykkepiller

Ung mands selvmord i Frederikshavn er medvirkende årsag til, at Sundhedsstyrelsen besværliggør unges adgang til lykkepiller

Privatfoto

Privatfoto

KØBENHAVN:Sundhedsstyrelsen vælger nu at skærpe sine retningslinjer for udskrivning af lykkepiller til de 18- til 24-årige.

Det sker med baggrund i blandt andet sagen om den 20-årige Danilo Terrida, hvis historie NORDJYSKE Stiftstidende har fortalt.

Den unge mand begik selvmord i Frederikshavn efter at have fået lykkepiller udskrevet på baggrund af en otte minutter lang telefonsamtale med sin praktiserende læge.

Efterfølgende fulgte lægen ikke op på sin ordinering, og Patientskadeankenævnet har nu placeret ansvaret for selvmordet hos lægen.

Krav om personlig samtale

Med de nye retningslinjer vil der ifølge Sundhedsstyrelsen være krav om en personlig samtale og vurdering af patienten før pillerne udskrives. Desuden vil der være krav om opfølgning og videre vurdering af forløbet.

- Ud over Danilo-sagen har der været andre sager, vi som tilsynsmyndighed ikke har været tilfredse med. Derfor skærper vi nu reglerne for den her gruppe, som er meget sårbar, siger Anne Mette Dons, chef for tilsyn og patientsikkerhed i Sundhedsstyrelsen, til TV 2.

Sundhedsstyrelsen forventer, at de nye retningslinjer kommer i endelig høring til marts i år.

/ritzau/