Frederikshavn

Strandby Bælsene bliver runde

Det skal fejres med jubilæumskoncert på Munkegården torsdag 6. april klokken 19

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

Strandby Bælsene har gennem 10 år optrådt og spredt glæde mange forskellige steder i landsdelen. Her på Rådhuscenteret i Frederikshavn. Privatfoto

STRANDBY:Ifølge Steen A. Larsens bog "Det gamle Strandby" var det en flok fiskerdrenge, såkaldte "Strandby Bælse", der reddede søhelten Tordenskjold fra et bagholdsangreb, som svenskerne havde planlagt ved Ellinggård.

I dag er "Strandby Bæl- sene" kendt for noget ganske andet.

Et af de mest sejlivede og originale påfund på Pensionistforeningen Munkegården opstod i foråret 2007, da en idé om at skabe et mandskor, der kunne mødes på "Gården" og sammen synge friske og ramsaltede sømandsviser, blev til virkelighed.

Hans Ulrik Vadmann trådte fra starten til som en inspirerende dirigent sammen med en anden gymnasielærer, Thorkild Vejen, som er en lige så inspirerende akkompagnatør.

Smittende sangglæde

Bælsenes sanglyst rygtedes hurtigt uden for murene, og første arrangement "ud af huset" var i foråret 2007 på Strandgården i lånte marinehuer. Resten er historie.

Op igennem årene har koret givet koncerter så eksotiske steder som Skagen, Sæby, Dronninglund, Gærum, Tversted, Frederikshavn og Læsø. Underholdningen har typisk været ved arrangementer på plejehjem, for ældresagen, på havnen i Strandby ved årets Fiskefestival samt ved jubilæer og byfester.

Alle steder har de sunget sig ind i publikums hjerter og skabt glæde med deres humoristiske, utæmmelige og smittende sangglæde.

Fuld kampvægt: 32 mand

Gennemsnitsalderen er midt i halvfjerdserne, og i fuld kampvægt tæller koret 32 mand.

En særlig ære for de stoute mandfolk var det, da Bælsene blev kåret til Årets Ankermænd i Strandby ved Strandby Fiskefestival 2014.

Traditionen tro diskes der op til den årlige, festlige forårskoncert på Munkegården. Denne gang, torsdag den 6. april klokken 19, en 10 års jubilæumskoncert, med alt hvad en sådan begivenhed kan byde på med bælssang, fællessang, historiske tilbageblik og morsomme indslag.

Blandt aftenens gæster kan Bælsene i år byde velkommen til borgmester Birgit Hansen.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst