Strandby-sti skal styrke turismen

Strandbynitterne har selv bidraget til informationer om byens spændende historie

Turen kommer forbi det sted, hvor de tre unge for to år siden fandt Strandby skatten. Arkivfoto: Bent Bach. <i>Bent Bach</i>

Turen kommer forbi det sted, hvor de tre unge for to år siden fandt Strandby skatten. Arkivfoto: Bent Bach. Bent Bach

STRANDBY:Der er mange spændende historier at fortælle om Strandby. Om vikingerne, om gaseventyret om engene for bare at nævne nogle få eksempler. Og fra i morgen kan alle blive klogere på Strandby.

Da vil over 100 mennesker gå en tur på den helt nyanlagte Strandby-sti, der kommer hele vejen rundt i området.

I spidsen for turen vil gå kommunens naturvejleder i Frederikshavn, Bo Storm, og inspektør på Nordjyllands Kystmuseum Jan Hammer Larsen. For Strandbystien er et særligt samarbejde mellem borgere i Strandby, kommunen og museet.

Ideen med den nye sti og informationstavlerne er, at flere mennesker skal besøge Strandby.

- Der er et vækstpotentiale indenfor turismen i Strand- by, og vi skal have folk ind og gå en tur. Gæster, som måske er på vej til Skagen, eller som holder ferie i vores kommune, måske på Strandby Badehotel, og som ikke kender så meget til Strandby, som vi gør, siger Bo Storm.

Man kommer til at kunne følge Strandby-stien mange steder fra. Fra stationen, fra havnen eller fra parkeringspladsen ved hundeskoven.

- Der bliver tale om en sti på syv kilometer, og den kommer blandt andet forbi på det sted ved Elling å, hvor man fandt skibe fra jernalderen. Det er ganske tæt ved det fugletårn, som vi har sat op, forklarer Bo Storm.

På stien vil man naturligvis også komme til det sted, hvor tre unge fandt Strandby-skatten.

To af de unges far, Flemming Larsen, der har JL Skibsservice, er en af de lokale, der har hjulpet til med at skrive om vikingehistorien til den infotavle, der står ved Strandbyskatten.

- I det hele taget har vi fra Park & Vej oplevet et fantastisk engagement i arbejdet med Strandby-stien og har stor gavn af det lokalhistoriske arkiv, fortæller Bo Storm.

Kommunen har i øvrigt flere planer for området, som skal vise dets lange historie.

- Ved Hundeskoven arbejder vi på at søge fonde, så vi kan lave et infohus i jernalderstil, siger Bo Storm.

Vil man med til indvielsen mandag, er mødestedet netop ved hundeskoven kl. 19.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.