EMNER

Strandkro i ny og smartere stil

I dag åbner Tversted Strandkro med café, restaurant og selskabslokale - og syv reservationer i ordrebogen

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

En smart espressomaskine er en sjældenhed i det nordlige Vendsyssel, men findes på Tversted Strandkros. Der er selvfølgelig også alle de almindelige former for kaffe. Her er Johnny Cortsen i gang med at servere caféens første kop kaffe. Foto: Bent Bach

TVERSTED:- Det er godt nok blevet flot, lyder det spontant fra den midaldrende dame, da hun træder ind i selskabslokalet på Tversted Strandkro. Jytte Andreasen er langtfra den eneste, som mere eller mindre ordret kommer med samme udbrud denne lørdag eftermiddag. Kroen holder reception i anledning af, at to nye forpagter åbner mandag. Alf Ikast og Johnny Cortsen overtog driften af den gamle kro ved jul. Siden da har de knoklet for at få stedet lavet om og gjort klar. - Det er så pænt med den gennemgående grå farve, mener Jytte Andreasen, som kender stedet indgående, da hun er gift med udforpagter Søren Andreasen. De to nye forpagtere har udskiftet køkkenmaskiner, en del af gulvet, og den gamle ølstue er blevet lavet om til café. Selv navnet er ændret - "kro" er blevet udskiftet med "strandkro". - Vi er ikke kommet her før, men det tror jeg, vi gør nu, siger en gæst i caféen, Thomas Østergaard. - Vi har savnet en sted, hvor man kunne sætte sig ind og få en kop kaffen, mener hustruen, Dorte. De er især vilde med espressomaskinen. Det er ikke til at opdrive ordentlig kaffe i området, mener de. 41-årige Alf Ikast og 34-årige Johnny Cortsen er selv sagt også forventningsfulde. De har ikke prøvet at drive et spisested tidligere, men Johnny Cortsen er uddannet kok og bliver køkkenchef. Ambitionerne har de: - Vi vil gøre det til et godt spisested, siger Johnny Cortsen. - Et folkeligt sted til daglig hygge og masser af selskaber, supplerer Alf Ikast. De har ikke været ude at se på andre steder. De så at kroen var ledig, og så havde de muligheden for at udleve drømmen om deres eget spisested. Alf Ikast betegner strandkroens placering tæt på vandet som ideel. Caféen bliver det mest folkelige, mens restauranten bliver lidt finere, siger han. - Der skal være pænt, men uden at det bliver for stift, fortæller Alf Ikast. Klar til konfirmationer De to makkere har allerede fået de første syv reservationer af selskabslokalet. Det ser de som et skulderklap fra lokalområdet. En kok, samt medhjælpere på både heltid og deltid skal hjælpe med til, at gæsterne får god mad og service. Men faktisk fik de nye forpagtere et ordentlig chok mandag. Den kok, de havde ansat, ringede og sagde, at han rejste til Hamborg. I huj og hast har Alf Ikast og Johnny Cortsen fået ansat en ny. De dusinvis af besøgende, der lørdag var til reception, så virkelig ud til at lide stedets nye indretning. - Det signalerer kvalitet, mener Kjeld Larsen, formanden for den lokale borgerforening, om stedets nye stil. Allerede i aften er Kjeld Larsen tilbage. Borgerforeningen holder generalforsamling, og det sker såmænd på strandkroen.