Strandpark med plads til lidt af hvert

Vinderprojekt vil koste 40 - 50 mio. kroner at realisere, så nu skal kommunen ud at søge fonde

6
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Vinderprojektet blev meget symbolsk fisket op fra bunden af Limfjorden af en kajakroer og en dykker.

AALBORG:Der bliver både aktiviteter på, under, over og omkring vandet, hvis det lykkes Aalborg Kommune at realisere det projekt, der i går blev udpeget som vinder af konkurrencen om at omdanne det 17 ha store område omkring Friluftsbadet og Vestre Fjordpark.

Skateboard på taget

Konkurrencen blev nemlig vundet af LIW Planning, som blandt andet foreslår en stor bygning i træ og andre rå materialer - et overdækket areal, som består af flere små huse, hvor der både er plads til foreninger som vinterbadeklubben Isbjørnen og Aalborg Vandcenter - men også mere uorganiserede sportsgrene og aktiviteter. For taget på det ny bygningskompleks er for eksempel udformet, så man kan stå på skateboard på det, og der er også planer om en promenade og steder, hvor man kan sidde i læ og slikke sol.

Mange gæster

Friluftsbadet besøges hvert år af op mod 80.00, og området bruges også af lystfiskere, kajakroere og brugere af Aalborg Vandcenter. Så der er stort behov for at få gjort noget ved forholdene. Blandt andet fordi Isbjørnens klubhus er i en så dårlig stand, at det ikke kan betale sig at bygge til. Og friluftsbadet er også nedslidt, og det samme gælder de faciliteterne i det gamle bmx-område, hvor Aalborg Vandcenter holder til.

Opdelt i tre felter

LIW Planning, som kalder deres projekt for Working with Nature, har opdelt det 17 ha store område i tre forskellige felter, nemlig en strandeng, hvor der kan dyrkes uorganiseret og organisret sport året rundt, en lagune til leg og idræt, som også tager hensyn til de eksisterende foreninger behov, og voldene og skoven som danner ryg og overgang til byen mod syd.

Så det er ikke noget helt billigt projekt - og det er Aalborg Kommune også godt klar over.

- Skal vi føre det hele ud i livet kommer det vel til at koste mellem 40 og 50 mio. kroner. Så det er kun realistisk, hvis vi kan skaffe fonde og sponsorer. Men det tror vi faktisk også godt, at vi kan, mente teknik og miljørådmand Mariann Nørgaard (V).

Stort potentiale

Hun ser et stort potentiale i at samle flere af byens vandsportsaktiviteter på sammen sted. Og samtidig får man - efter hendes mening - også en landskabsmæssig bearbejdelse, som tager hensyn til, at det ofte blæser på og omkring fjorden.

Stadsgartner Kirsten Lund Andersen mener heller ikke det er urealistisk at finde fonde, som vil støtte omdannelsen af det nedslidte område, så kommunen har allerede haft flere følere ude.

- Nu satser vi på at blive færdige med detailprojekteringen i løbet af 2014, og så kan vi bruge 15, 16 og 17 til at realisere projektet, så det er klar til DGIs landsstævne i 2017, fortalte hun.

Kan kombineres

Ifølge skole og kulturrådmand Anne-Dorte Krog, som også var til stede ved afsløringen af vinderprojektet skal brugerne af området naturligvis inddrages i planlægningen. Og der kan også blive tale om at kombinere vinderforslaget med elementer fra nummer to og tre.

- Men jeg synes alligevel, det er et godt forslag. Og så fordi det præsenterer nogle ideer, vi aldrig ville have fundet på selv. Og der bliver jo flere og flere, som ønsker at være aktive på og omkring vandet. Og det ofte noget, de organiserer selv - for eksempel drageflyvning eller parkour - og det bliver der alt sammen plads til i det ny projekt, understregede hun.

Plads til læring

Anne-Dorte Krog fremhævede også muligheden for at bruge området til oplevelser og læring. For ifølge forslaget skal der både være fuglefjeld, insekthoteller, lystfiskeri, snokelstier og glasbund i en del af det trædæk, der kommer til at hænge sammen med den ny promenade. Så det er det er et oplagt sted at tage hen, hvis man skal lære noget om havmiljø.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.