Lokalpolitik

Strandparker, klimaplan og nye muligheder

Frederikshavn Kommune udnytter potentialerne og viser mulighederne for udvikling i kommunen

Et af de nye tiltag, der indgår i den nye kommuneplan, er udpegning af strandparker i Skagen, Frederikshavn og Sæby. Idéen med strandparkerne er netop at give mulighed for nye kyst- eller strandrelaterede aktiviteter inden for afgrænsede områder. Arkivfoto: Peter Broen

Et af de nye tiltag, der indgår i den nye kommuneplan, er udpegning af strandparker i Skagen, Frederikshavn og Sæby. Idéen med strandparkerne er netop at give mulighed for nye kyst- eller strandrelaterede aktiviteter inden for afgrænsede områder. Arkivfoto: Peter Broen

FREDERIKSHAVN: Byrådet vedtog onsdag aften forslag til Kommuneplan 2014 og forslag til Klimatilpasningsplan.

Som noget nyt har kommuneplanforslaget et særligt stærkt fokus på, hvordan de potentialer, der er i kommunen, kan udnyttes til at skabe ny udvikling.

Forslaget til Kommuneplan 2014 er resultatet af en lang proces, der tog sin begyndelse i starten af 2013 med vedtagelse af udviklingsstrategien ”Vi kan selv – men ikke alene”.

Med den satte byrådet bl.a. fokus på de fire vækstspor - Det Maritime, Fødevarer, Oplevelser og Energi samt by- og boligudvikling.

Udviklingsstrategien er formelt set den, der sætter kommuneplanrevisionen i gang. Derfor er der også fulgt op med en revision, der tydeliggør, at kommunens prioritering af de fire vækstspor også smitter af på de muligheder, som kommunen skaber for benyttelse og udvikling af vores byer, land- og naturområder.

Plads til nye oplevelser

Med kommuneplanen er der skabt en tydelig og sammenhængende retning for kommunens fysiske udvikling, som kan gøre det interessant for investorer, der vil udnytte mulighederne i lokalområdet, og som samtidig bidrager til at videreudvikle Frederikshavn Kommunes værdier og kvaliteter.

- Med kommuneplanen fokuserer vi på at præsentere vores potentialer og alt det, vi gerne vil have til at ske i vores kommune frem for at fremhæve det, som ikke kan lade sig gøre. I Plan- og Miljøudvalget er vi f.eks. meget optaget af at give plads til nye former for oplevelser og aktiviteter i vores land- og naturområder – oplevelser, som kan tiltrække flere turister til kommunen, eller som kan gøre det endnu mere interessant at bo i kommunen, lyder det fra formand for Plan- og Miljøudvalget, Anders Brandt Sørensen.

Strandparker i tre hovedbyer

Et af de nye tiltag, der indgår i den nye kommuneplan, er udpegning af strandparker i Skagen, Frederikshavn og Sæby. Idéen med strandparkerne er netop at give mulighed for nye kyst- eller strandrelaterede aktiviteter inden for afgrænsede områder og samtidig friholde andre dele af strandene for øgede aktiviteter.

I kommuneplanen indgår desuden en klimatilpasningsplan, der fokuserer på risikoen for oversvømmelser samt en handlingsplan for fremtidige indsatser.

Forslaget til Kommuneplan 2014 og Forslaget til Klimatilpasningsplan er tilgængelig på kommunens hjemmeside, her.

Begge planer er i offentlig høring i perioden fra den 14. maj til den 6. august 2014. I denne periode er der mulighed for at komme med bemærkninger til planerne.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst