Strid mellem KL og pædagoger ender i arbejdsretten

Pædagogerne og KL er ikke blevet enige om pædagogers rolle under læreres lockout. Striden skal derfor i retten

Strid mellem KL og pædagoger ender i arbejdsretten

Kommunernes Landsforening (KL) har lockoutet landets lærere efter påske. Men lærerne er ikke de eneste, som strides med KL for tiden. For pædagogerne er uenige i KL's opfattelse af, hvad pædagogernes rolle bliver i lærernes lockout.

Derfor mødtes de to parter onsdag, men det kom der ingen løsninger ud af. Nu ender sagen for arbejdsretten, oplyser KL.

- Vi har fastholdt hver vores synspunkter i dag, siger Jesper Lykke Christensen, juridisk konsulent hos KL, og tilføjer:

- Der har været et fællesmøde, hvor man ikke kunne blive enige, og det har den konsekvens, at organisationerne nok indbringer sagen for arbejdsretten.

Jesper Lykke Christensen repræsenterede KL på mødet, hvor han forhandlede med FTF, LO og pædagogernes fagforening, Bupl, på vegne af pædagogerne og pædagogmedhjælperne. Men parterne kom ikke tættere på hinanden.

Striden handler om, at KL holder fast i, at støttepædagoger, der normalt deltager i undervisningen sammen med en lærer, kan holde opsyn med en hel klasse, når lærerne lockoutes efter påske. Men det er Bupl lodret uenige i.

De mener derimod, at pædagogerne kun kan holde tilsyn med halvdelen af en klasse, når en lærer er ramt af lockout.

Som konsekvens af, at parterne ikke er blevet enige ved onsdagens møde, har organisationerne på pædagogernes side varslet, at de vil indbringe sagen for arbejdsretten den 4. april.

Jesper Lykke Christensen forventer, at organisationerne allerede tirsdag eller onsdag i næste uge vil aflevere et klageskrift, som arbejdsretten efterfølgende skal tage stilling til.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst