Strid om besparelse på udsatte børn

Politikere er uenige om besparelse på børne- og familieområdet

Bogmester Lene Hansen. Arkivfoto

Bogmester Lene Hansen. Arkivfoto

BRØNDERSLEV:Skal der spares 577.000 kroner på udsatte børn og unge, eller ej?

Det er politikerne uenige om, og det bliver nu op til byrådet i næste uge at træffe endelig beslutning. Da økonomiudvalget mødtes onsdag, var V-gruppen til sinds at fastholde besparelsen, mens S og SF ønskede at tage pengene i kommunekassen. Samme fordeling var der i børne- og skoleudvalget, da de drøftede sagen.

Besparelsen er en gammel sag fra budget 2012, hvor det blev vedtaget at der skulle spares fem mio. kroner på årsbasis på børne- og familieområdet. En del af besparelsen vedrører børneundersøgelser, men det har vist sig svært at finde besparelsen.

542.000 kroner er man enige om at tage fra en pulje til styrket forebyggelse, men der mangler altså 577.000 kroner, som man er uenig om.

- Vi vil ikke være med til at skære på det område, fordi det er et område, som har meget høj prioritet hos os. Den indsats, der skal være overfor udsatte børn og deres forældre, må ikke beskæres i de her år, der er behov for en koncentreret og meget stor faglig funderet indsats, siger borgmester Lene Hansen.

Massive vanskeligheder

I sagsfremstillingen beskrives konsekvenserne af besparelsen, hvis den var på 1,1 mio. hvilket den var før man fandt pengene fra puljen til forebyggelse.

- Det kan få den konsekvens, at børnene senere vil få massive og betydelige vanskeligheder og behov for støtte i dagtilbud, i skole og socialt, står der blandt andet.

S og SF har selv været med til at vedtage besparelsen, som man nu ikke ønsker at gennemføre alligevel.

- Nogle gange må man altså bare indrømme, at man har lavet en fejl, og det materiale vi politikere fik stillet til rådighed var ikke fyldestgørende. Der var ikke lavet en rimelig klar konsekvensbeskrivelse af den besparelse. Derfor siger vi, at den fejl rydder vi i vejen, og vi må give en tillægsbevilling, selv om det er imod alle vores principper, siger Lene Hansen.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.