EMNER

Strid om to års tilskud til lokal-tv

En strid om tilskud til lokal-tv har nu fået Radio- og tv-nævnet til at kræve, at Infokanalen - Dit Lokal TV i Aabybro betaler to års driftstilskud tilbage.

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

Bestyrelsesformand Steen Holm tager sagen med sindsro. Afgørelsen er anket, og han ser frem til, at sagen behandles igen. Arkivfoto: Lars Pauli

Afgørelsen er dog anket, oplyser Jørgen Mortensen, der driver stationen med udgangspunkt i lokaler på Nordjyllands MedieCenter, Aabybro. - Vi kan ikke acceptere afgørelsen og har anket den, fordi det er en principsag. Vi har ikke gjort noget forkert, siger Jørgen Mortensen. Striden drejer sig om, at Infokanalen - Dit Lokal TV har fået driftstilskud fra Radio- og tv-nævnet for at lave lokal-tv. En forudsætning for tilskuddet er, at kanalen ikke har reklameindtægter. Men Radio- og tv-nævnet er blevet opmærksom på, at infokanalen har indtægter fra meddelelser og reklamer, der bringes på kanalen. I 2006 drejede det sig om 64.216 kroner. Derfor skal driftstilskuddene for 2006 og 2007 betales tilbage, mener nævnet. I alt drejer det sig om godt 300.000 kroner. Radio- og tv-nævnet mener ikke, at der er forskel på infokanalen og Dit Lokal TV, hvor Jørgen Mortensen laver og sender lokale tv-indslag. Der er indslag hver uge med genudsendelse i weekenden - uden reklamer på noget tidspunkt. Men det foregår på samme kanal og med samme sendetilladelse. Nævnet accepterer ikke, at der er lavet en opdeling, selvom infokanalen og Dit Lokal TV har hvert sit regnskab. - Det må stå for nævnets egen regning, siger Jørgen Mortensen og henviser for yderligere kommentarer til Steen Holm, der er bestyrelsesformand i den forening, der står for Infokanalen - Dit Lokal TV. Han fortæller, at Foreningen Danske Antennelaug er blevet bedt om hjælp i forbindelse med, at der er klaget over afgørelsen. - Vi er lillebror i sådan et spil, siger Steen Holm. Han ser frem til, at sagen således behandles igen, og at han tager det helt stille og roligt. Han mener ikke, at der er begået nogen fejl. - Den eneste administrative fejl kan være, at vi ikke har fået to sendetilladelser, pointerer Steen Holm Han siger desuden, at nævnet i sin tid har godkendt budgettet, og at det bestyrker ham i, at alt er inden for reglerne. Infokanalen - Dit Lokal TV sender til forskellige antenneforeninger i Jammerbugt Kommune.