Strid om vederlag til havneformænd

Godt en kvart million i vederlag til de to bestyrelsesformænd for havnene i Skagen og Frederikshavn

Hans Christensen
Bestyrelsesformanden for Skagen Havn (foto) og Frederikshavn Havn får godt en kvart mio. kr. om året i vederlag. Det skabte debat i Frederikshavn Byråd. Arkivfoto: Peter Broen
Frederikshavn 26. april 2018 19:52

FREDERIKSHAVN: 25 procent af borgmesterens løn som borgmester. Svarende til godt en kvart million kroner.

Det får formændene for havnebestyrelserne i de kommunale selvstyrehavne i Frederikshavn (Bo Uggerhøj) og Skagen (Niels Arnold Lund) i vederlag.

Vederlagene blev godkendt i byrådet onsdag aften, men der var ikke fuld opbakning til at yde det maksimalt tilladte beløb til de to bestyrelsesformænd.

Byrådet har tidligere i år reduceret vederlaget til formanden for Frederikshavn Forsyning med en tredjedel - fra 240.000 til 160.000 kr. - og Enhedslistens Ida Skov foreslog, at vederlagene fremover skal udgøre 17 procent af borgmesterens løn, der lige har fået et kraftigt lønhop.

- Alle andre skal spare, så det er urimeligt, at vi giver så højt et vederlag. Det svarer jo til en årsløn for kommunens lavestlønnede, sagde Ida Skov, der kun fik SF’s stemme til sit forslag om at sætte vederlag ned.

Sympatisk forslag, men...

Erik Kyed Trolle (S) argumenterede med, at byrådet har kolossale forventninger til udvidelserne af havnene i Frederikshavn, Skagen og også Sæby og at det bør have afsmitning på vederlagets størrelse.

Peter Nielsen (K) fandt Enhedslistens forslag sympatisk men mindede om, at byrådet har inviteret professionelle formænd ind i havnebestyrelserne og mente ikke, at byrådet her og nu kan tillade sig at sætte vederlaget ned.

- Men næste gang, vi skal finde en ny formand, kan vi se på det, sagde De Konservatives mand i byrådet.

Måske næste gang

Kasper Lau (DF) gav udtryk for, at vederlagets størrelse afspejler det vigtige arbejde, og Anders Broholm (V) mente, at Enhedslistens forslag kommer for sent.

- Det er svært at forholde sig til her og nu, når vi ikke har haft mulighed for at drøfte det på forhånd, sagde Broholm.

Jens Hedegaard Kristensen gjorde opmærksom på, at vederlaget ikke skal tages fra kommunekassen, men fra havnens eget budget.

Menige bestyrelsesmedlemmer af de to selvstyrehavne får årligt maksimalt vederlag, der er udregnet efter havnenes landingsværdier. Vederlaget er på 45.873 kr.

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...