Stridsøksen er begravet

Et møde redte trådene ud, efter at Mariagerfjord Vand i sidste uge læssede jord af i Helberskov.

5
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Steffen Andersen udpegede flere stumper af asfalt i jorden, men det er ifølge Bodil Jensen ikke ensbetydende med, at jorden er forurenet.


HELBERSKOV: Efter et ”forsoningsmøde” mellem Mariagerfjord Vand A/S og Steffen Andersen, Helberskov, er striden om de store mængder jord på sidstnævntes naboejendom bilagt.
Som vi tidligere har skrevet på nordjyske.dk, blev Steffen Andersen chokeret, da store mængder jord pludselig blev læsset af på nabogrunden og nogle meter ind på hans ejendom.
Det blotte syn af de enorme bunker, den rådne lugt og fundet af både asfalt- og plasticstumper i jorden gjorde ham utryg, og Steffen Andersen, der på afstand har fulgt Mariagerfjord Vand A/S’ arbejde med at lægge en vandledning fra Hadsund til Østkysten, fik mistanke om, at jorden kunne være forurenet.
Men på mødet forleden med repræsentanter for vandselskabet, entreprenøren og to kommunale embedsmænd fik han forklaret, at jorden er ren, og at enkelte stumper af asfalt og plastic ikke er ensbetydende med, at den er forurenet. Og Steffen Andersen føler sig nu mere rolig.
- Hvis det er sådan, det er, så må jeg jo lære at leve med det, siger han.

Tonen på mødet var rolig og saglig, og undervejs erkendte Mariager Vand A/S’ direktør Søren Erikstrup, at selskabet godt kan lære noget af forløbet.

- Jeg kan godt forstå, at det virker voldsomt, når man ikke er forberedt på, hvad der skal ske. Og den lære vi kan drage af det er nok, at det ikke altid er nok, at vi har en aftale med en lodsejer. Vi skal også huske at kommunikere med omgivelserne, så de kan være trygge ved det, vi gør, siger han og understreger, at det er magtpåliggende for selskabet at holde sig på god fod med lodsejerne.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.