Stripbarer ”lukket” af Rød Ungdom

29 medlemmer af Rød Ungdom forsvandt lige så hurtigt som de kom, da de i protest mod prostitution og kvindehandel besluttede sig for at ”lukke” stripbarerne Maxim Bar og Gøglerbaaden

3
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Maxim Bar var total lukket i går ved 14-tiden. Det gjorde nok ikke så meget for hverken ejer eller kunder, da stedet først åbner klokken 21.

AALBORG:29 medlemmer af Rød Ungdom valgte at bruge dagen i går til at demonstrere mod kvindehandel og prostitution. Det skete ved to happenings i Aalborgs midtby. Den første var ved Maxim Bar og den anden Gøglerbaaden. - Disse to steder danner rammen for prostitution. Politiet har lavet en undersøgelse, der viser, at halvdelen af de kvinder, der bliver lokket hertil med udsigt til et nyt liv og godt arbejde ender som prostituerede, men politiet har samtidig også sagt, at de ikke vil gøre noget ved problemet. Derfor vil vi gerne råbe op, så samfundet og politikerne kan få øjnene op, sagde Mette Post, talskvinde for Rød Ungdom, som i disse dage er på landslejr i Flamsted, 10 km syd for Aalborg. Aktivisterne startede på Maxim Bar - lidt før det bebudede klokken 14 - hvor der blev klistret stickers på væggen med påskriften ”Lukket på grund af menneskehandel”, andre satte sorte affaldssække for vinduerne eller blokerede indgangen med paller. Pludselig kom en bil, som aktivisterne troede var ejeren, hvilket fik dem til at opgive deres forehavende og flygte over på den anden side af vejen. - Vi vil ikke skabe nogen konfrontation, men kun gøre opmærksom på problemet. Det er også derfor, vi gør det på dette tidspunkt, hvor stederne er lukket, fortalte en af deltagerne i demonstrationen. Det viste sig i øvrigt IKKE at være ejeren, men derimod en mand, som ejede nabobygningen til Maxim Bar. På vej ned til Gøglerbaaden afleverede Rød Ungdom flyers til de, der ville tage imod en sådan. Foran Gøglerbaaden gentog det samme scenarie sig. Stedet blev ”lukket” og nogle slavepiger i lænker, som åbenlyst skulle signalere prostitueredes situation, placerede sig pr. automatik foran indgangen med deres banner. Hverken aktionen foran Maxim Bar og slet ikke ditto foran Gøglerbaaden samlede interesse for offentligheden. En aktion, der i øvrigt ikke var anmeldt til politiet. - Sandsynligheden for, at politiet ville have givet os lov til at lukke de to steder, havde ikke været særlig stor, sagde Mette Rose, mens de få personer, der tilfældigvis kom forbi Gøglerbaaden, gik forbi uden at fatte den mindste interesse for opløbet. Da alt så ud til at gå i sig selv, dukkede personalet fra Gøglerbaaden op, iklædt blomsterkæder á la Hawaii. De rykkede det sorte plastic og klistermærkerne af væggen, mens Rød Ungdom fortrak uden hverken verbal eller fysisk kamp.