Danmark

Struensee-film runder en halv million

Mads Mikkelsen og " En kongelige affærer" begejstrer både ældre og yngre. Filmen har rundet 500.000 billetter.

Struensee-film runder en halv million

Instruktøren Nikolaj Arcels danske storfilm "En kongelig affære" har fået en halv million danskere i biffen siden premieren for to måneder siden.

Dermed indtræder filmen i et uhyre eksklusivt selskab af blot tre historiske danske film. De andre to er filmene "Hvidsten Gruppen" og "Flammen og Citronen", der i nyere tid har solgte over 500.000 billetter i de danske biografer.

Det hører til sjældenhederne, at historiske danske filmdramaer virkelig får succes i de danske biografer. Men med "En kongelig affære" må man sige, at missionen er lykkedes.

- Det skyldes først og fremmest, at filmen har været i stand til at favne enormt bredt publikumsmæssigt og har formået at trække folk i hobetal fra såvel storbyerne som provinsen, siger Jan Lehmann, direktør i Nordisk Film Biografdistribution.

Skuespilleren Mads Mikkelsen vandt forrige søndag i Cannes prisen for den bedste mandlige hovedrolle i Thomas Vinterbergs "Jagten". I "En kongelig affære" spiller Mads Mikkelsen kongens tyske livlæge, Johann Struensee.

Filmen ser ikke kun ud til at blive en succes herhjemme, men også internationalt hvor den er solgt til hele verden.

En af filmens første store territorier er England, hvor den har premiere 15. juni og får den bredeste biografdistribution nogensinde for en dansk spillefilm i England.

Flere engelske anmeldere har allerede været tidligt ude og rost filmen til skyerne -The Sunday Mail, Empire Magazine, BBC Radio Five Live, View London og Radio Times, oplyser Nordisk Film Biografdistribution.

/ritzau/