Lokalpolitik

Stubhusudvidelse får 400.000

- Vi går efter det ultimative, et unikt multikulturhus for hele Rebild

Klaus Anker Hansen (S) understreger, at pengene til en projektkonkurrence, der sigter på det ultimative, ikke er ensbetydende med, at det bliver den ultimative løsning, der ender med at blive realiseret.
arkivfoto: claus Søndberg

Klaus Anker Hansen (S) understreger, at pengene til en projektkonkurrence, der sigter på det ultimative, ikke er ensbetydende med, at det bliver den ultimative løsning, der ender med at blive realiseret. arkivfoto: claus Søndberg

STØVRING:Hovedbibliotek, Stubhus, Kulturskole og et nyt ungdomshus skal samles under et tag i Støvring, hvis det står til Kultur- og fritidsudvalget. Store ambitioner - Vi går efter den ultimative løsning, og vi kan ikke betegnes som uambitiøse, når vi beder om at få tegnet det bedste af det bedste, siger udvalgsformand Klaus Anker Hansen (S). Udvalget har netop bevilliget 400.000 kroner til en projektkonkurrence, hvor forskellige arkitektfirmaer skal komme med deres bud på, hvordan det ultimative og fremtidssikrede multikulturhus i Støvring skal se ud. Pris: 44 mio. kroner. - Der er ingen tvivl om, at jeg tænkte tak skæbne, da jeg så den pris første gang. Men det er en fremtidssikret løsning, der integrerer rigtig mange forskellige funktioner og brugere i et muligt nyt kulturhus for hele Rebild Kommune, siger Klaus Anker Hansen. Når formanden siger ¿muligt nyt kulturhus¿ skyldes det, at der endnu ikke er truffet nogen endelig beslutning om noget som helt. Forvaltning og kommende brugere har arbejdet sig frem til et ønske om, hvordan det bedst mulige ser ud. Intet er besluttet Om det også er det, der ender med at blive realiseret er op til byrådet, der til sommer skal se på de indkomne forslag, deres funktion og økonomi. - Det er naturligvis svært at tage stilling til noget, vi ikke har set. Men jeg glæder mig utrolig meget til at se, hvilke idéer, der kommer i spil, siger Klaus Anker Hansen. Måske i etaper Udvalget har valgt at udskrive konkurrencen efter de ønsker brugerne har, og den anslåede økonomi, 44 mio. kroner, det koster. - Det er ikke sikkert, at det hele bliver bygget på en gang. For egen regning kan jeg godt forestille mig et etapebyggeri, siger udvalgsformanden.