Studenter ignorerer politiets advarsler
Lørdag morgen fortsatte det Nordjyllands Politi kalder ”en livsfarlig tradition” blandt nye studenter - nemlig at bade i Limfjorden

Lørdag morgen ved 05-tiden fortsatte nybagte studenter den farlige tradition med at bade i Limfjorden. Foto: Jan Pedersen
AALBORG:Masse er nybagte studenter ignorerer de advarsler Nordjyllands Politi er kommet med, om at det er en livsfarlig tradition, der har bredt sig blandt de unge mennesker - at de skal springe i Limfjorden, når de er blevet færdige med deres eksamener og kan kalde sig studenter.
Således sprang en flok at de nybagte studenter i vandet, lørdag morgen ved 05-tiden - tilsyneladende uden at tænke på den risiko, de udsatte sig selv for.
- Når de når der hen til midt på natten, så er studenterne formentlig halvberusede. Og at hoppe i koldt vand i beruset tilstand - der kan jo komme en chokvirkning, plus at vi har en strøm, der løber meget forskelligt i Limfjorden, så risikoen, for at man ikke kan komme ind til land, er til stede, siger vagtchef Aage Pedersen, Nordjyllands Politi.
Strengt forbudt
Han understreger, at det er strengt forbudt at hoppe i Limfjorden langt de fleste steder.
- Det eneste sted, man må bade i Limfjorden, det er inde i havnebassinet inde i det afgrænsede område - havnebadet, siger vagtchefen.
Aage Pedersen understreger det farlige ved den nye tradition.
- Vi har jo hvert år de seneste to-tre år haft unge mennesker, der er omkommet i fjorden - ikke i forbindelse med det her, men i forbindelse med, at de er faldet i vandet på vej hjem fra byen. Det er formentlig, fordi de får et kuldechok. Jeg ved ikke, hvor varmt vandet er, men formentlig en 12-13-14 grader. Mere er det ikke. Dertil kommer, at strømmen pøler rundt derude, og kommer der så et skib forbi samtidig med, så giver det endnu mere uro i vandet. Så det er bestemt ikke noget man skal lege med, betoner vagtchefen.
Dyr fornøjelse
Bøden for at springe i vandet er 1.000 kroner.
- Og det er jo i den billige udgave - hvis man kommer dertil, at det grov kådhed og at man selv bringer sig i den situation, at vi skal til at have redningsbåd i vandet eller helikopter i luften, så kan der godt komme en efterregning - så er der nemlig mulighed for at rejse et erstatningskrav, siger Aage Pedersen.
Det er beredskabet, der i givet fald tager stilling til et eventuelt erstatningskrav, og det kan løbe op i adskillige tusinde kroner - hvis der altså bliver iværksat en større redningsaktion.
Kommentarer
Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.
Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.