EMNER

Studenter ignorerer politiets advarsler

Lørdag morgen fortsatte det Nordjyllands Politi kalder ”en livsfarlig tradition” blandt nye studenter - nemlig at bade i Limfjorden

7
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Lørdag morgen ved 05-tiden fortsatte nybagte studenter den farlige tradition med at bade i Limfjorden. Foto: Jan Pedersen

AALBORG:Masse er nybagte studenter ignorerer de advarsler Nordjyllands Politi er kommet med, om at det er en livsfarlig tradition, der har bredt sig blandt de unge mennesker - at de skal springe i Limfjorden, når de er blevet færdige med deres eksamener og kan kalde sig studenter.

Således sprang en flok at de nybagte studenter i vandet, lørdag morgen ved 05-tiden - tilsyneladende uden at tænke på den risiko, de udsatte sig selv for.

- Når de når der hen til midt på natten, så er studenterne formentlig halvberusede. Og at hoppe i koldt vand i beruset tilstand - der kan jo komme en chokvirkning, plus at vi har en strøm, der løber meget forskelligt i Limfjorden, så risikoen, for at man ikke kan komme ind til land, er til stede, siger vagtchef Aage Pedersen, Nordjyllands Politi.

Strengt forbudt

Han understreger, at det er strengt forbudt at hoppe i Limfjorden langt de fleste steder.

- Det eneste sted, man må bade i Limfjorden, det er inde i havnebassinet inde i det afgrænsede område - havnebadet, siger vagtchefen.

Aage Pedersen understreger det farlige ved den nye tradition.

- Vi har jo hvert år de seneste to-tre år haft unge mennesker, der er omkommet i fjorden - ikke i forbindelse med det her, men i forbindelse med, at de er faldet i vandet på vej hjem fra byen. Det er formentlig, fordi de får et kuldechok. Jeg ved ikke, hvor varmt vandet er, men formentlig en 12-13-14 grader. Mere er det ikke. Dertil kommer, at strømmen pøler rundt derude, og kommer der så et skib forbi samtidig med, så giver det endnu mere uro i vandet. Så det er bestemt ikke noget man skal lege med, betoner vagtchefen.

Dyr fornøjelse

Bøden for at springe i vandet er 1.000 kroner.

- Og det er jo i den billige udgave - hvis man kommer dertil, at det grov kådhed og at man selv bringer sig i den situation, at vi skal til at have redningsbåd i vandet eller helikopter i luften, så kan der godt komme en efterregning - så er der nemlig mulighed for at rejse et erstatningskrav, siger Aage Pedersen.

Det er beredskabet, der i givet fald tager stilling til et eventuelt erstatningskrav, og det kan løbe op i adskillige tusinde kroner - hvis der altså bliver iværksat en større redningsaktion.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.