Studerende: Nye takter fra Østergaard er skræmmende

Danske Studerendes Fællesråd mener, at uddannelsesministeren er på vej ned af en helt forkert vej.

Studerende: Nye takter fra Østergaard er skræmmende

Uddannelsesminister Morten Østergaard (R) slår takter på en totalitær tromme, når han på forsiden af fredagens Berlingske varsler, at der skal lukkes uddannelser på universiteterne i Danmark.

Der mener formanden for Danske Studerendes Fællesråd, Jakob Ruggaard.

- Jeg vil ikke være med til at sætte en minister i en position, hvor han kan sidde og være overdommer over hvilke uddannelser, der skal lukkes og ikke lukkes, siger studenterformanden.

- Det skræmmer mig. Det er et skridt i retning af lande, som vi ikke skal begynde at minde om, tilføjer Jakob Ruggaard.

Reaktionen fra studenterformanden kommer, efter at Morten Østergaard har sagt, at man bør fokusere mere på kvalitet - og på, om uddannelserne er relevante for arbejdsgiverne.

- Vi uddanner os for samfundet og ikke for erhvervslivet, lyder det fra Jakob Ruggaard.

- Samfundet er til dels udgjort af erhvervslivet, men er meget, meget bredere. Jeg synes ikke, at man skal fokusere så snævert, når man tænker uddannelsespolitik, tilføjer han.

Direkte adspurgt om, hvorvidt der er for mange uddannelser i Danmark, lyder svaret fra studenterformanden:

- Det er ekstremt svært at svare entydigt på. Man skal ikke bare oprette uddannelser for at oprette dem. Og det kan godt være, at man skal oprette færre i den kommende tid, end man har gjort i det sidste stykke tid.

- Men på den anden side skal der være plads til at oprette nye uddannelser, der tænker på nye måder.

- Det er fagprofessionelle og studerende, der er med til at gøre det. Det er altså aldrig en minister, der hverken ved særligt meget om kunsthistorie eller nanoteknologi eller nogle af andre skiderelevante fag for vores samfund, tilføjer han.

Jakob Ruggaard, som selv læser litteraturhistorie på Aarhus Universitet, vil dog gerne være med til at snakke om ændringer af taxametersystemet, som uddannelsesministeren også er inde på.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.