Danmark

Studerende støtter indhug i SU'en

40 procent af de unge på kandidatuddannelserne ønsker at afskaffe ekstra års SU. Risikabelt, mener DSF.

Studerende støtter indhug i SU'en

Hvis uddannelsen er normeret til fem år, skal der også kun være SU i fem år. Det ekstra års SU - som det i dag er muligt at få til at "fjumre" i - skal i stedet være et lån, som skal betales tilbage efter endt uddannelse.

Det mener fire ud af 10 danske studerende på en kandidatuddannelse, skriver metroXpress. Tænketanken DEA står bag undersøgelsen, og her overrasker resultatet.

- Det er meget tankevækkende, at studerende viser så stor ansvarsfølelse og samfundssind.

- En større andel, end man skulle tro, ser det ikke som en naturlig rettighed at kunne få et ekstra års SU - især ikke hvis pengene i stedet kan gå til endnu bedre uddannelser, siger vicedirektør Bjarne Lundager Jensen.

Formålet med undersøgelsen har været at få de studerendes holdning til, hvordan kvaliteten af universitetsuddannelserne skal finansieres.

Den ramme kan have farvet de studerendes svar, mener formanden for Danske Studerendes Fællesråd (DSF), Torben Holm.

- Studerende er så desperate efter højere kvalitet i uddannelsen, at de er parate til at sige ok til hvad som helst, siger han.

Torben Holm understreger, at et flertal i undersøgelsen på 60 procent enten er uafklarede eller uenige i at gøre indhug i SU'en for de studerende, der ikke klarer studiet på normeret tid. Selv tilhører han den sidste gruppe.

- Hvis der pilles ved den nuværende SU-ordning, risikerer vi at gøre folks økonomiske forudsætninger så dårlige, at de vil overveje slet ikke at tage en uddannelse.

- Samtidig er risikoen, at studerende ikke bliver færdige med deres speciale, fordi de mangler SU, og det er ikke til gavn for samfundet, forklarer Torben Holm til metroXpress.

Efter planen tager regeringen i løbet af efteråret hul på forhandlingerne om en reform af SU'en.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.