Danmark

Studerendes formand: Højt optag ikke nok

Regeringen burde satse mere på kvaliteten på universiteterne end på at øge optaget, mener de studerende.

Studerendes formand: Højt optag ikke nok

Selv om der i 2012 bliver optaget et rekordstort antal studerende - 60.537 - på landets videregående uddannelser, så er begejstringen yderst behersket hos Danske Studerendes Fællesråd (DSF).

- Status på universiteterne er i dag, at de i forhold til faglighed og kvalitet bevæger sig på kanten af et lovbrud, fordi der ikke er tilstrækkelig mange af deres uddannelser, der er forskningsbaserede, siger DSF's formand Torben Holm til Ritzau.

Torben Holm forventer, at rigsrevisionen til efteråret komme med en rapport, der dokumenterer, at der er for få forskningsbaserede studier, og at nogle studieretninger kun har mellem fem og otte undervisningstimer i gennemsnit om ugen.

- Derfor synes jeg, at regeringen skulle lægge en dæmper på optaget og i stedet koncentrere sig om at få løst problemerne med indholdet i uddannelserne, siger Torben Holm.

Det er regeringens målsætning, at optaget skal fortsætte med at stige de kommende år, indtil man når op på, at 60 procent af en årgang får en videregående uddannelse.

Ifølge uddannelsesminister Morten Østergaard (R), har regeringen taget højde for de øgede udgifter, der følger med, i regeringens 2020-plan.

Men det holder slet ikke, mener Torben Holm.

- Regeringen har kun indregnet den øgede SU samt det, det koster i manglende skatteindtægter, når flere tager en videregående uddannelse. Der er ikke sat penge af til det, det koster universiteterne at skulle udvide kapaciteten, siger han.

Morten Østergaard burde tage ud på universiteterne og sætte sig ind i realiteterne og komme i gang med at løse problemerne, lyder opfordringen fra DSF-formanden.

- Ministeren og rektorerne bliver nødt til at kikke hinanden i øjnene og finde ud af, hvordan universiteterne kan overholde loven, siger Torben Holm.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.