Studierejse og etablering af vindmøller

I Mariagerfjord Kommune kostede en studierejse i den forløbne valgperiode 1,3 millioner kroner - ikke alle var tilfredse

Arkivfoto: Niels Meredin
KV17 Mariagerfjord 1. november 2017 01:00

MARIAGERFJORD: I efteråret 2016 rejste medlemmerne af børne- og familieudvalget, ansatte i forvaltningen samt skole- og daginstitutionsledere i Mariagerfjord Kommune på studierejse til Canada.

Turen for de 52 deltagere kostede 1,3 millioner kroner og skabte en del debat.

Skulle kommunens penge gå til sådan en tur? Især Jan Andersen fra Dansk Folkeparti var kritisk over for beslutningen.

Læs også: Politikere i strid om studierejse

Genoptræning skal privatiseres

Det borgerlige flertal i Mariagerfjord Byråd - Venstre, Dansk Folkeparti og Liberal Alliance - besluttede på et møde i februar i år, at den ortopædiske genoptræning efter sundhedslovens paragraf 140 skulle privatiseres efter godkendelsesmodellen. Omkring 800 af i alt 1200 genoptræningsplaner i Mariagerfjord Kommune skal privatiseres. Sagen har i forlængelse af byrådets beslutning været i høring i MED-udvalget, handicaprådet og seniorrådet.

- Der er en side af byrådet, som vil have penslet tingene ud og efterspørger flere beregninger. Det er valgår, det må være derfor. Jeg kan ikke huske, at vi før har haft en sag, som har skabt så stor uenighed, sagde borgmester Mogens Jespersen (V).

Se alle kandidaterne til kommunalvalget i Mariagerfjord Kommune her

Vindmøller i Handest Hede og Troldemosen ved Hvilsom

Etableringer af vindmøller i både Handest Hede og Troldemosen har skabt stor lokaldebat.

Et overvældende flertal af de folkevalgte i Mariagerfjord Byråd besluttede, at der kun blev opsat seks vindmøller på Handest Hede - ikke de 12, som planlæggerne oprindelig havde foreslået. Samtidig droppede byrådet sidste forår planer om at opføre vindmøller i Troldemosen. Det skete, efter at Hvilsomborgere i halvandet år troligt var troppet op til byrådets møder og stillede spørgsmål i spørgetiden.

Læs også: Nye kæmpemøller på vej til Handest

Tema: KV17 Mariagerfjord

Vis flere

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...