Stumper af glas blev til små mesterværker

Workshop hos Tranum Lys og Glas

4
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Sidse Nielsen henter sit pandamotiv fra mobiltelefonen.

15 deltagere var mødt i glasværkstedet hos Jonna Andersen for at arbejde med glasstumper, som hun på forhånd havde indfarvet til deltagerne. Glasstykkerne samles til figurer og motiver, som limes sammen og brændes i en ovn til afhentning dagen efter.

Der var livlig aktivitet i værkstedet, som også er udstillingslokale for glaskunstner Jonna Andersen egne værker. Det kan man godt få lidt komplekser over, men det var heldigvis ikke tilfældet for dagens deltagere, der snarere brugte de udstillede finurlige figurer som inspiration til egne værker.

Familien Møller Schmidts fem medlemmer var mødt op på kursus for anden gang. De har sommerhus i nærheden, og synes, at det er hyggeligt at have noget at være sammen om.

- Og så bliver det rigtig pænt, når det bliver brændt, siger mor Elise Møller Schmidt. Far Anders er mest med som medhjælper til de tre børn. Flere af de øvrige deltagere kom med rosende ord til familiens præstationer, ikke mindst til Sunes fine navneskilt.

Susanne Vittrup havde taget en fridag fra Hjortdal Dyrefarm, der har 50 forskellige spændende racer, men ikke noget så ordinært som en ko, så sådan en var hun i gang med at lave i glas, og endda en glad en af slagsen.

- Det er supersjovt, også selvom jeg er nybegynder, udbryder Susanne Vittrup.

Sidse Nielsen er inviteret med af en veninde, og selv om hylderne bugner af smukke farvestrålende glasfigurer, så hentede Sidse sin inspiration fra mobiltelefonen - man er vel ægte teenager - hvor hun finder et foto af en nuttet pandabjørn.

Deltagerne måtte lave tre stykker glaskunst i alt, men kunne betale sig til mere.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.