Sæby

Stygge Krumpens liv på Sæbygård

Man kan lære en masse om Stygge Krumpen ved at besøge Sæbygård

SÆBY:Ludvig og Julemanden var sidste års store tv-julekalendersucces, der endnu en gang gjorde Stygge Krumpen kendt og berygtet landet over. Den foregik på Børglum, mens meget af virkelighedens Stygge Krumpens liv foregik på Sæbygård.

I årets sommerudstilling på Sæbygård kan du opleve de originale kostumer, der blev brugt til optagelserne af julekalenderen - og høre historien om, hvem Stygge Krumpen egentlig var og hvordan han havde et helt særligt forhold til købstaden Sæby og herregården Sæbygård.
Nordjyllands Kystmuseum står bag udstillingen, der dels giver en kort skildring af Stygge Krumpens livsforløb, der gav ham position som en af rigets absolut mest indflydelsesrige personer i slutningen af middelalderen. Mens Stygge Krumpen var med i et storpolitisk spil, boede han ofte på Sæbygård. Her var han kendt for at holde overdådige fester og gode jagtselskaber.
Det var dog ikke fester og jagt, der bragte ham til Sæbygård. Det var byen Sæby, der havde Vendsyssels bedste havn, som Stygge Krumpen havde udset sig som centrum i sine aktiviteter. Herfra kunne han kontrollere meget af handelen i Vendsyssel og selv ind- og udskibe varer.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst