Styr på blodtrykket

Torsdag var Hjernesagen på besøg i Skagen

Sygeplejerske Birthe Skov forestod målingerne og gav råd og vejledning. Her er Knud Jensen ved at blive målt.Foto Peter Broen <i>Peter Broen</i>

Sygeplejerske Birthe Skov forestod målingerne og gav råd og vejledning. Her er Knud Jensen ved at blive målt.Foto Peter Broen Peter Broen

SKAGEN:Torsdag var Hjernesagen på sit årlige besøg i Skagen, hvor de tilbød blodtryksmålinger og vejledning til alle interesserede.

Med sig havde medlemmer af Hjernesagen sygeplejerske Birthe Skov, der forestod målingen og gav råd til de der fandt vej til apparatet.

Ved eftermiddagstid havde en ti stykker benyttet sig af tilbuddet, men det forholdsvis lave antal der kom forbi, kan ifølge Bjarne Jensen, Hjernesagen, ses som et godt tegn.

- Det tager vi som et sundhedstegn. Vi ved også af erfaring at skagboerne er gode til at få målt ved egen læge, og desuden er apparaterne efterhånden så billige, at en del private har dem hjemme, fortæller han.

- Men det er nu bestemt ikke usædvanlig at vi har op mod 50 målinger de andre steder vi besøger, uddyber han.

Udover Skagen besøger Hjernesagen også Frederikshavn 10. maj, Læsø 20. september og Sæby 7. november, hvor de vil stille måleapparat og vejledning til rådighed.

Mere end 12.000 rammes årligt af en blodprop eller blødning i hjernen, og det er blandt andet det Hjernesagen arbejder på at forebygge.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.