Styrelse finder flere fugle med influenza efter hård vinter

Fødevarestyrelsen har siden nytår fundet 13 fugle med fugleinfluenza, hvilket er flere end normalt.

Fødevarestyrelsen har fundet usædvanligt mange fugle med fugleinfluenza indtil videre i kalenderåret 2018, oplyser styrelsen.

- Det er forventeligt, at vi ser flere døde fugle efter en lang og barsk vinter og ikke alarmerende, at flere af dem er døde med eller af fugleinfluenza, forklarer dyrlæge i Fødevarestyrelsen, Stig Mellergaard.

I alt er der fundet 13 fugle, der er døde af influenzatypen H5N6 siden nytår i Danmark. Typen er ikke farlig for mennesker, og Fødevarestyrelsen ser ingen grund til yderligere restriktioner.

Alle 13 fugle, der er fundet døde af H5N6, er vilde fugle. Det er måger, musvåger og ørne. De er fortrinsvist fundet i Nordvestjylland og Sydvestsjælland.

Særligt et af fundene har dog vakt opmærksomhed. En kajakroer fandt 33 svaner i Søndersø ved Maribo i slutningen af marts.

En af svanerne er blevet testet positiv for fugleinfluenza. De resterende svaner er ikke blevet undersøgt.

Det forøgede antal fund bør mane til eftertanke hos professionelle og hobbyavlere, advarer Fødevarestyrelsen.

- Men hvad enten man er professionel eller hobbyavler, skal man tænke sig om og forsøge at undgå, at man trækker smitte med ind på sin hønsefarm eller til sine hobbyhøns, siger Stig Mellergaard.

- Derfor lyder rådet stadig, at man skal skifte fodtøj, inden man går ind til sine dyr.

Såfremt der konstateres fugleinfluenza i en besætning i Danmark, lukkes al salg af fjerkræ til udlandet inden for 24 timer.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.