Styrelse fraråder fiskeri i fjord efter forurening

En brand i en industribygning har givet forurening i fjord ved Sønderborg. Derfor frarådes fiskeri i området.

Badning er forbudt og fiskeri frarådes ved Augustenborg Fjord efter en forurenende brand i Sønderborg-området. (Arkivfoto)

Badning er forbudt og fiskeri frarådes ved Augustenborg Fjord efter en forurenende brand i Sønderborg-området. (Arkivfoto)

KØBENHAVN:Fødevarestyrelsen fraråder, at man fisker eller spiser fisk fra Augustenborg Fjord, indtil der er blevet foretaget nærmere undersøgelser af forurening i området.

Det skriver styrelsen i en meddelelse.

Det skyldes, at forurenet vand kan være løbet ud i Ulkebøl Dam efter en brand i en industribygning tilhørende selskabet Omnicom i Sønderborg.

Herfra kan noget af vandet være løbet ud i Augustenborg Fjord, oplyser Sønderborg Kommune.

Tidligere har kommunen også udstedt badeforbud i hele Augustenborg Fjord. Det forbud gælder fortsat, indtil der er kommet testsvar på forureningsgraden.

- Det har taget lidt tid – sammen med Omnicom – at få helt klarhed over, hvilke stoffer, der kunne være risiko for at finde, siger Hanne Bruun, afdelingsleder i Erhverv og Affald i Sønderborg Kommune, i en meddelelse.

- Vi ved godt, at nogle måske tripper for at bade i fjorden igen, men vi tager ingen chancer. Vi vil være helt sikre på, at badevandet er i orden, før vi ophæver forbuddet.

Det er lykkedes beredskabet at stoppe forureningen, men forbuddet opretholdes stadig.

Det skyldes, at kommunen fortsat afventer analyserne af vandet, mens oprydningen fortsætter i og omkring Ulkebøl Dam.

Sønderborg Kommune oplyser, at der bliver fjernet olierester og ødelagte planter. I den forbindelse vil der også komme lugtgener, da olien og døde planter vil gå i forrådnelse.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.