Styrelse: Metro misinformerer groft om varehus-lukning

Metro beskylder Konkurrencestyrelsen for at være årsag til, at 300 mister jobbet, men det afviser styrelsen.

28. november 2014 13:48 - Opdateret 28. november 2014 13:49

Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen afviser at være skyld i, at 300 ansatte hos Metro i Aarhus og Glostrup kommer til at stå uden job fra årsskiftet, fordi styrelsen var for langsom til at godkende en planlagt fusion.

Ifølge Metro var varehusene i de to byer ellers blevet solgt til Euro Cater, men Konkurrencestyrelsen overskred tidsfristen for godkendelse af handlen, og derfor faldt fusionen mellem Metro og Euro Cater på gulvet, lyder kritikken.

Derfor er konsekvensen, at varehusene må lukke, og de ansatte mister deres job, oplyser Metro. Den udmelding får Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen til at slå tilbage.

- Metro misinformerer groft om forløbet i forbindelse med en mulig fusion mellem dele af Metro i Danmark og Euro Cater, siger direktør Agnete Gersing fra Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen i en pressemeddelelse og uddyber:

- Sagen er, at parterne kom til os meget sent i forløbet. Vi tilkendegav allerede da, at en afgørelse inden 27. november, som det var ønsket af parterne, var helt urealistisk, men at vi ville bestræbe os på at give en foreløbig melding. Den har vi givet den 26. november.

Agnete Gersing siger videre, at de første indledende undersøgelser viste, at fusionen kunne hæmme den effektive konkurrence betydeligt.

- Derfor var vores melding, at fusionen ikke kunne godkendes uden omfattende yderligere undersøgelser. Vi nåede aldrig at modtage den nødvendige information fra Metro. Når vi har den, er lovfristen for at træffe en afgørelse cirka fem måneder efter, siger hun.

- Metro har i sagsforløbet undladt at give fyldestgørende oplysninger om et meget centralt spørgsmål. På den baggrund overvejer vi at politianmelde selskabet, siger styrelsens direktør.

- Vi er rigtig kede af, at sagen får denne afslutning. Vi havde virkelig håbet på, at vi kunne bevare arbejdspladserne i Glostrup og Aarhus, lyder det fra Charles Kay, der er administrerende direktør i Metro.

- Da Konkurrencestyrelsen ikke nåede at færdigbehandle sagen inden for den aftalte tid, og da styrelsen samtidig har afvist at komme med en foreløbig vurdering af handlen, der siden kan føre til en godkendelse, bliver vi desværre nødt til at lukke de to varehuse, siger han.

Salget af de to varehuse blev meldt ud i starten af oktober, da Metro fortalte, at der blev lukket ned for den danske forretning. Varehusene i København, Kolding og Aalborg blev lukket, mens de to varehuse i Aarhus og Glostrup blev solgt.

Euro Carter har i forvejen to Inco-varehuse i København og i Aarhus. Det var meningen, at de ansatte i de to Metro-varehuse skulle fortsætte i deres job, selv om de fik nye arbejdsgivere.

/ritzau/

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...