Styrelse nægter at give aktindsigt

Vil ikke oplyse hvor mange borgere, der er kommet i arbejde efter ressourceforløb

NORDJYLLAND:Syge og udsatte borgere skal i job i stedet for på førtidspension, og derfor er det interessant at se, hvor mange danskere, der er kommet i almindeligt arbejde fra de såkaldte ressourceforløb, som blev indført sammen med førtidspensionsreformen 1. januar 2013.

Men STAR, Styrelsen for arbejdsmarked og rekruttering, afviser at give NORDJYSKE aktindsigt i tallene, fordi de skal ”sløres af fortrolighedshensyn”.

Tallene, der er indrapporteret fra kommunerne, er nemlig så små, at det kunne gå ud over den enkelte borgers ret til fortrolighed, hedder det i svaret. Men NORDJYSKE har understreget, at det kun er landstallet, der er søgt aktindsigt i.

Der er dog noget, som tyder på, at styrelsen nu bliver nødt til at finde tallet frem. På baggrund af NORDJYSKE’s artikler har Enhedslisten nemlig bedt ministeren om at fremskaffe tallene.

De historier, som NORDJYSKE har bragt, ligner meget de utallige borgerhenvendelser, vi har fået, siden reformen trådte i kraft. Praktiserende læger og speciallæger siger, at personen ikke kan arbejde, og at der er stor risiko for, at personen bliver endnu mere syg, hvis kommunerne sætter vedkommende i de forskellige forløb. Alligevel sker det, siger socialordfører Finn Sørensen (EL).

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.